Opskrift på nemme boller: Enkel og lækker bagning til enhver lejlighed

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på nemme boller

v2 31w2z Opskrift på nemme boller: Enkel og lækker bagning til enhver lejlighed

Vi elsker at bage, og der er ikke noget bedre end at nyde friskbagte boller til morgenmad eller eftermiddagskaffen. Men det kan godt være en udfordring at finde tid og overskud til at bage. Derfor har vi udviklet en opskrift på nemme boller, som er hurtige at lave og smager fantastisk.

Ingredienser
Til vores nemme boller skal du bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du
Start med at blande mel, sukker og salt i en skål. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt det til melblandingen sammen med olivenolien. Ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 30 minutter. Form derefter dejen til boller og lad dem hæve yderligere i 10-15 minutter. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Opskrift på luciabrød - Sådan bager du det lækreste luciabrød

Tips og din mening
Du kan variere opskriften ved at tilsætte forskellige krydderier eller frø til dejen, eller ved at pensle bollerne med æg eller mælk inden bagning. Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på nemme boller og dele din mening og kommentarer med os. Se gerne vores video og billeder af processen på vores hjemmeside.

Ingredienser og forberedelse

v2 31w34 tg2je Opskrift på nemme boller: Enkel og lækker bagning til enhver lejlighed

Nødvendige ingredienser

Til nemme boller skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør

Du kan også tilføje ekstra ingredienser efter smag og behag, såsom kardemomme, havregryn, solsikkekerner, ost eller chokolade.

Forberedelse af dej

For at lave dejen til dine nemme boller skal du først røre gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og lad det stå i ca. 10 minutter, indtil det begynder at skumme.

I en stor skål skal du blande mel og salt. Tilsæt den skummede gær, mælk og smeltet smør. Ælt dejen godt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter, indtil den er blevet dobbelt så stor. Form dejen til små boller og lad dem hæve i yderligere 15 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde på overfladen.

Tips: For at give dine boller ekstra smag og tekstur kan du tilføje forskellige kerner eller fyld. Prøv f.eks. at tilføje sesam, ristede mandler eller fuldkornsmel.

Vi håber, at du vil nyde dine nemme boller! Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften.

Læs også:  Opskrift på saltsild: Sådan laver du den perfekte sild med salt og krydderier

Bagning og servering

v2 31w38 1zpbr Opskrift på nemme boller: Enkel og lækker bagning til enhver lejlighed

Bagning af boller

Vi har udviklet en opskrift på nemme boller, som er både lette og luftige. Ingredienserne er få, og bagetiden er kort, så du kan have friskbagte boller på bordet på ingen tid.

For at forberede dejen skal du blande ingredienserne sammen i en røremaskine eller på køkkenbordet. Tilsæt lunkent vand og lad dejen hæve i en time. Herefter formes dejen til boller, som placeres på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med æg eller mælk og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Hvis du ønsker grovboller, kan du erstatte en del af hvedemelet med rugmel og tilsætte hørfrø eller kanel for ekstra smag.

Servering og opbevaring

De hjemmebagte boller er perfekte til både morgenmad, frokost og aftensmad, og de kan også med fordel medbringes i madpakken. Server bollerne med din favorit marmelade eller som tilbehør til en god kop kaffe.

For at opbevare bollerne kan du fryse dem ned og tø dem op igen i ovnen eller på en rist. Bollerne kan også opbevares i en lufttæt beholder i et par dage.

Vi håber, du nyder vores opskrift på nemme boller, og vi vil meget gerne høre din mening i kommentarerne nedenfor. Del gerne dine egne tips og tricks til tilberedning og servering af de lækre boller.

Scroll to Top