Opskrift på Kagehus: Trin-for-Trin Guide til at Bygge dit Eget Julekagehus

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på kagehus – en hyggelig juletradition

v2 32zw7 gkhgi Opskrift på Kagehus: Trin-for-Trin Guide til at Bygge dit Eget Julekagehus

Julen er en tid fyldt med hygge og traditioner, og en af vores favoritter er at bage og pynte et kagehus. Det er en sjov aktivitet for både børn og voksne, og det færdige resultat er altid imponerende at se på. Der er utallige måder at lave et kagehus på, men vi har en opskrift, som vi vil dele med jer.

Ingredienserne til vores kagehus er en blanding af mel, sukker, smør, æg og krydderier. Vi har også brug for slik og glasur til at pynte huset med. Kogetiden er omkring 10-15 minutter, og stegetiden er cirka 20 minutter. Vi har også nogle tips til, hvordan man kan undgå, at kagehuset falder sammen, og hvordan man kan gøre pyntningen ekstra flot. Oprindelseslandet for kagehuset er Tyskland, hvor det er en populær juletradition.

Læs også:  Opskrift på hindbærsyltetøj: Sådan laver du det selv

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide til at lave et kagehus, og se vores video og billeder for inspiration. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så del dine kommentarer med os. Vi håber, at vores opskrift vil inspirere dig til at skabe dit eget kagehus og skabe hyggelige minder med dine kære i julen.

Ingredienser og Forberedelse

v2 32zwa pe1a4 Opskrift på Kagehus: Trin-for-Trin Guide til at Bygge dit Eget Julekagehus

Ingredienser

Til vores opskrift på kagehus skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 250g smør
 • 2 æg
 • 500g mel
 • 200g flormelis
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 1 tsk ingefær
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk natron
 • 2 spsk mørk sirup
 • 2 spsk sukker
 • 2 spsk brun farin

Forberedelse

 1. Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
 2. I en stor skål pisker vi æggene og tilsætter derefter flormelis, salt, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, natron, mørk sirup, sukker og brun farin. Vi blander det godt sammen.
 3. Tilsæt smørret og melet lidt efter lidt og rør dejen sammen, indtil den er glat og ensartet.
 4. Vi deler dejen i to lige store dele og former dem til to flade firkanter. Vi pakker dem ind i plastfolie og sætter dem i køleskabet i mindst en time.
 5. Mens dejen køler af, kan vi printe en skabelon af et kagehus og klippe den ud.
 6. Vi tager dejen ud af køleskabet og ruller den ud på et meldrysset bord. Vi bruger skabelonen til at skære dejen ud i de ønskede former til vores kagehus.
 7. Vi lægger dejen på en bageplade med bagepapir og bager den i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og faste.
 8. Mens dejen stadig er varm, kan vi bruge en skarp kniv til at skære dejen i de ønskede former til vores kagehus. Vi lader dejen køle af på bagepladen.
 9. Når dejen er kølet af, kan vi begynde at samle vores kagehus ved hjælp af glasur, slik og andre dekorationer efter vores eget valg.
 10. Vi kan pynte vores kagehus med smarties, brunkager, klejner, vaniljekranse, karameller, pebernødder og andre julelækkerier.
 11. Voilà! Nu har vi lavet vores eget kagehus til jul.
Læs også:  Opskrift på kringle med marcipan: En nem og lækker bagning til julen

Vi håber, at vores opskrift på kagehus har været til hjælp. Del din mening og dine kommentarer nedenfor, og fortæl os, hvad du synes om vores favorit juleopskrift. Vi har også inkluderet en video til at hjælpe dig med at følge med. Husk at have det sjovt og nyd din tid i køkkenet!

Samling og Pyntning

v2 32zwh jq7go Opskrift på Kagehus: Trin-for-Trin Guide til at Bygge dit Eget Julekagehus

Samling

Nu hvor vi har vores peberkagehusdele klar, er det tid til at samle dem! Vi starter med at lave glasur ved at blande flormelis, æggehvider og en smule citronsaft. Dette vil fungere som lim til vores kagehusdele. Vi anbefaler at bruge en sprøjtepose til at påføre glasur, da det gør det lettere at styre mængden og sikre, at det er jævnt fordelt.

Start med at påføre glasur på bunden af ​​huset og sæt det fast på en tallerken eller et stykke pap. Derefter kan du påføre glasur på siderne og sætte dem fast på bunden. Vent et par minutter, indtil glasur er tørret lidt, før du fortsætter med at sætte taget på. Lad huset tørre i mindst en time, før du fortsætter med pyntningen.

Pyntning

Nu hvor vores peberkagehus er samlet, er det tid til at pynte det! Vi anbefaler at bruge tyl til at lave sne på taget og vinduerne. Du kan også bruge glasur til at lave vinduer og døre ved at tegne omridset med en sprøjtepose og derefter udfylde det.

For at tilføje farve til dit hus, kan du bruge farvet glasur eller krymmel. Smarties og julestokke kan også bruges til at tilføje farve og sjov til dit hus. Lad din kreativitet løbe vild, når det kommer til pyntning af dit peberkagehus!

Læs også:  Opskrift på Grydestegt Gråand - Sådan tilbereder du den perfekte gråand i gryde

Opskrifter og Tips

Her er en opskrift på peberkagedej, som du kan bruge til at lave dit eget peberkagehus:

 • 125 g blødt smør
 • 125 g brun farin
 • 1 æg
 • 3 spsk. sirup
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 250 g mel

Sådan gør du:

 1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål.
 2. Tilsæt ægget og siruppen og pisk indtil det er godt blandet.
 3. Tilsæt natron, kanel og ingefær og pisk igen.
 4. Tilsæt melet gradvist og rør det sammen, indtil du har en fast dej.
 5. Pak dejen ind i plastfolie og sæt den i køleskabet i mindst en time.
 6. Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den i de ønskede former.
 7. Bag peberkagehusdelene i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
 8. Lad peberkagehusdelene køle af, inden du samler og pynter dit hus.

Et tip til at gøre dit peberkagehus ekstra sprødt er at tilsætte lidt ekstra fedt til dejen. Du kan også tilføje lidt honning til glasuren for at give den en ekstra smag.

Vi håber, at du har fået inspiration til at lave dit eget peberkagehus, og vi vil meget gerne høre din mening og se dine kommentarer om din oplevelse med at samle og pynte dit hus. Der er også masser af videoer og billeder på nettet, der kan hjælpe dig med at få endnu mere inspiration til dit peberkagehusprojekt.

Scroll to Top