Opskrift på ærtesuppe – nem og lækker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil i denne artikel dele vores opskrift på ærtesuppe. Ærtesuppe er en klassisk dansk ret, der er kendt og elsket af mange. Suppen er både sund og velsmagende, og så er den nem at lave.

v2 32b8g Opskrift på ærtesuppe - nem og lækker

Ingredienserne til vores ærtesuppe er få og nemme at få fat i. Vi bruger blandt andet ærter, kartofler, løg og bouillon. Kogetiden er ikke lang, og det er derfor en ret, der kan laves på en hverdag, hvor tiden er knap. Stegetiden er minimal, da det primært er en suppe, der skal koges sammen.

Vi har også nogle tips til, hvordan man kan gøre sin ærtesuppe ekstra lækker. For eksempel kan man tilføje lidt fløde eller creme fraiche, hvis man ønsker en mere cremet konsistens. Oprindelseslandet for ærtesuppe er ikke helt klart, men det er en ret, der har været kendt i Danmark i mange år. Det er også en af vores personlige favoritter, og vi håber, at du vil synes om vores opskrift.

Læs også:  Opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker - nem og lækker julebagning

Grundlæggende Opskrift på Ærtesuppe

v2 32b8k s1dka Opskrift på ærtesuppe - nem og lækker

Her er vores grundlæggende opskrift på ærtesuppe, som er en simpel og lækker suppe, der kan tilberedes på kort tid. Denne opskrift er perfekt til en nem hverdagsmiddag eller som en lækker forret til en middag med venner og familie.

Ingredienser

Til denne opskrift på ærtesuppe skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500 g frosne ærter
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g bacon i tern
  • Friske ærter til topping (valgfrit)

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

  1. Steg baconternene i en stor gryde, indtil de er sprøde. Tag dem op af gryden og læg dem til side.
  2. Tilsæt løg og hvidløg i gryden og steg dem i et par minutter, indtil de er bløde.
  3. Tilsæt frosne ærter, grøntsagsbouillon, salt og peber og lad det koge i ca. 10 minutter, indtil ærterne er møre.
  4. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, indtil den er helt glat.
  5. Tilsæt piskefløde og varm suppen op igen.
  6. Server suppen med bacontern og friske ærter på toppen.

Servering og Toppings

Ærtesuppe kan serveres med forskellige toppings, såsom bacontern, friske ærter, saltmandler eller brødcroutoner. Du kan også tilføje en sked creme fraiche eller flødeskum for at give suppen en ekstra cremet konsistens.

Tips og Variationer

  • For en vegansk version kan du erstatte piskefløde med kokosmælk.
  • Hvis du vil have en mere fyldig suppe, kan du tilsætte kogte kartofler eller linser.
  • Tilsæt en lille smule citronsaft for at give suppen en frisk smag.
  • Tilsæt kammuslinger eller rejer for at gøre suppen mere fyldig og mættende.
  • Brug ærtespirer eller frisk timian som pynt for at tilføje ekstra smag og farve.
Læs også:  Opskrift på lækre julemuffins til din julehygge

Vi håber, du vil nyde vores grundlæggende opskrift på ærtesuppe. Del gerne dine egne tips og variationer i kommentarerne nedenfor, og husk at tagge os på Instagram og Facebook, hvis du deler billeder af dine kreationer.

Deling af Opskriften

v2 32b8r iimtb Opskrift på ærtesuppe - nem og lækker

Vi vil gerne dele vores opskrift på ærtesuppe med jer, så I også kan nyde denne lækre ret. Her er ingredienserne, kogetiden og stegetiden samt vores tips til at gøre retten endnu mere lækker.

Ingredienser

Til denne opskrift på ærtesuppe skal I bruge følgende ingredienser:

  • 500 g grønne ærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kartoffel
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint og skær kartoflen i små tern.
  2. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde i et par minutter.
  3. Tilsæt kartoffelternene og lad dem stege med i et par minutter.
  4. Tilsæt grønne ærter og grøntsagsbouillon og lad det hele simre i ca. 20 minutter, indtil ærterne er møre.
  5. Blend suppen med en stavblender, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
  6. Servér suppen med et drys frisk persille eller kørvel på toppen.

Kogetid og stegetid

Det tager ca. 30 minutter at lave denne ærtesuppe, inklusiv forberedelsestiden.

Tips

  • Brug gerne friske ærter, hvis det er sæson for det.
  • Hvis suppen er for tyk, kan I tilsætte mere bouillon eller vand.
  • Server suppen med et stykke godt brød eller croutoner.

Oprindelsesland

Ærtesuppe er en klassisk dansk ret, som har været en del af det danske køkken i mange år.

Favorit

Ærtesuppe er en af vores favoritretter, da den er både nem og hurtig at lave, samtidig med at den smager fantastisk.

Læs også:  Opskrift på lakseroulade med dildcreme - en lækker og nem ret til enhver lejlighed

Video og Billeder

Vi har lavet en video af, hvordan vi laver vores ærtesuppe, som I kan se på vores Facebook-side. Derudover har vi også lagt billeder af suppen op på vores Instagram-profil.

Din mening og kommentarer

Vi håber, I vil prøve vores opskrift på ærtesuppe og dele jeres mening om retten i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top