Opskrift på brownie med chokolade – nem og lækker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er vilde med chokolade og elsker brownies – så hvorfor ikke kombinere de to og lave en lækker brownie med chokolade? Vi har fundet den perfekte opskrift til dig, der ønsker at forkæle dine smagsløg med en sød og chokolade-agtig snack.

v2 33bdh dkuto Opskrift på brownie med chokolade - nem og lækker

Ingredienserne til denne brownie er simple og lette at finde i dit lokale supermarked. Du behøver ikke at være en mesterkok for at kunne lave denne lækre snack. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder for at hjælpe dig med at visualisere processen.

Hvis du er på udkig efter en nem og hurtig opskrift på en lækker brownie med chokolade, så er dette den perfekte opskrift til dig. Vi vil også dele nogle tips og tricks med dig for at sikre, at din brownie bliver perfekt. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på marinade: Sådan laver du den perfekte marinade til kød og grøntsager

Ingredienser og forberedelse

v2 33bdk n6b7n Opskrift på brownie med chokolade - nem og lækker

Ingredienser

Til denne lækre opskrift på brownie med chokolade, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 200 g mørk chokolade
 • 200 g smør
 • 4 æg
 • 2 dl sukker
 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl kakaopulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk flagesalt
 • 100 g valnødder
 • 100 g lys chokolade
 • 100 g hvid chokolade
 • 1 dl mælk
 • 1 dl creme fraiche

Forberedelse

For at lave denne lækre brownie med chokolade, skal du følge disse trin:

 1. Smelt smør og mørk chokolade i en skål over vandbad, og lad det køle af.
 2. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
 3. Tilsæt smør og chokoladeblandingen til æggemassen, og rør det godt sammen.
 4. Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og flagesalt i skålen, og rør det forsigtigt sammen.
 5. Hak valnødderne groft, og hak også lys og hvid chokolade i grove stykker. Tilsæt det til dejen, og rør det forsigtigt sammen.
 6. Tilsæt mælk og creme fraiche, og rør det forsigtigt sammen.
 7. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
 8. Lad brownien køle af, inden du skærer den ud i passende stykker.

Tips: For at få en ekstra lækker smag, kan du tilsætte pekannødder i stedet for valnødder. Du kan også drysse lidt flagesalt på toppen af brownien, når den er færdigbagt, for at give den en ekstra smagsoplevelse.

Vi håber, at du nyder denne lækre opskrift på brownie med chokolade! Del gerne din mening og dine kommentarer med os nedenfor.

Bagning og servering

v2 33bdq mf7f7 Opskrift på brownie med chokolade - nem og lækker

Bagning

Når vi skal bage vores lækre chokoladebrownie, starter vi med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft. Herefter smelter vi smørret og blander det med sukker, vaniljesukker og kakao. Vi tilsætter derefter æggene og rører godt rundt. Til sidst blander vi mel i og rører dejen sammen.

Læs også:  Påvirker Mad Søvn: Fakta og Effekter

Vi hælder dejen i en form med bagepapir og bager brownien i ovnen i ca. 20-25 minutter. Det er vigtigt at holde øje med kagen, da stegetiden kan variere afhængigt af ovnen og konsistensen af brownien. Når kagen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i formen.

Servering

Når brownien er kølet af, skærer vi den ud i passende stykker og serverer den med en kugle vaniljeis og friske bær. En kop kaffe er også et godt tilbehør til denne søde dessert.

Et tip til at gøre brownien ekstra svampet er at tilsætte lidt ekstra smør eller olie til dejen. Derudover kan man også tilføje forskellige nødder eller chokoladestykker for at give kagen ekstra smag og tekstur.

Vi håber, at vores opskrift på brownie med chokolade vil blive en favorit blandt søde sager. Del gerne din mening og kommentarer på vores Instagram-profil, hvor du også kan finde flere lækre opskrifter og videoer af vores bageprojekter.

Scroll to Top