Opskrift på Apfelstrudel: En klassisk østrigsk dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores favoritopskrift på apfelstrudel med jer. Apfelstrudel er en populær østrigsk dessert, der er kendt for sin sprøde dej og fyld af æbler, rosiner og kanel. Oprindelseslandet for denne lækre dessert er Østrig, men den er også populær i mange andre lande, herunder Tyskland, Schweiz og USA.

v2 34xi9 l976m Opskrift på Apfelstrudel: En klassisk østrigsk dessert

Ingredienserne til denne opskrift inkluderer æbler, sukker, kanel, rosiner, citronsaft, smør og filodej. Kogetiden for æblerne er cirka 10 minutter, og stegetiden i ovnen er cirka 30 minutter. Vi har også inkluderet nogle tips til at hjælpe med at gøre din apfelstrudel endnu mere lækker, såsom at bruge friske æbler og at servere den varm med en kugle vaniljeis.

Læs også:  Opskrift på ribbensteg med sprød svær: Sådan laver du den perfekte julemiddag

Vi har også inkluderet en video og billeder for at hjælpe jer med at visualisere processen og resultatet af denne opskrift. Vi vil også gerne høre jeres mening og kommentarer om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dem med os i kommentarfeltet nedenfor. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte apfelstrudel og imponer dine gæster med denne lækre dessert.

Ingredienser

v2 34xic 0w4hq Opskrift på Apfelstrudel: En klassisk østrigsk dessert

Her er ingredienserne, du skal bruge for at lave en lækker apfelstrudel:

  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk. olie
  • 1 knivspids salt
  • 125 ml vand
  • 50 g smør
  • 2 spsk. rasp
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g rosiner
  • 1 kg syrlige æbler
  • 50 g mandelflager
  • Flormelis til pynt

Vi anbefaler at bruge syrlige æbler, da de giver en god smag og konsistens til apfelstrudelen. Du kan også tilføje nødder eller andre tørrede frugter efter smag og behag.

For at lave dejen skal du blande mel, æg, olie, salt og vand sammen. Ælt dejen i ca. 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 1 mm tyk.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt rasp og sukker, og rist det let. Tilsæt kanel og rosiner og lad det køle af.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne på dejen og drys med sukker- og kanelblandingen. Drys mandelflagerne over fyldet.

Rul dejen sammen om fyldet og læg strudlen på en bageplade med bagepapir. Pensl strudlen med smeltet smør og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Når apfelstrudelen er færdigbagt, kan du drysse flormelis over den og servere den med flødeskum eller vaniljeis. Velbekomme!

Læs også:  Opskrift på Sophie Scarf - Strik din egen trendy halstørklæde

Fremgangsmåde

v2 34xih mdvhq Opskrift på Apfelstrudel: En klassisk østrigsk dessert

Forberedelse

Først skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge epler, sukker, kanel, mel, smør, filodeig og eventuelt vaniljeis eller vaniljesaus til servering. Vi forvarmer ovnen til 200 grader og forbereder en bageplade med bagepapir.

Deretter skreller og skjærer vi eplene i tynne skiver og blander dem med sukker og kanel i en stor bolle. Vi lar dette stå i 10-15 minutter for å trekke ut saften fra eplene.

Mens eplene trekker, smelter vi smøret i en kjele og lar det avkjøles litt. Vi tar så en ark filodeig og pensler den med smeltet smør. Deretter legger vi en annen ark filodeig over og pensler også denne med smør. Vi fortsetter på denne måten til vi har lagt 5-6 ark oppå hverandre.

Tilberedning

Nå er det på tide å legge eplefyllet på filodeigen. Vi legger eplene i en stripe langs den ene kanten av filodeigen og ruller forsiktig sammen til en strudel. Vi legger strudelen på bagepladen og pensler den med mer smeltet smør.

Vi setter bagepladen i ovnen og baker i 25-30 minutter, eller til strudelen er gyldenbrun og sprø. Vi tar ut strudelen og lar den avkjøle seg litt før vi serverer den med vaniljeis eller vaniljesaus.

Tips: For en ekstra sprø skorpe kan du drysse litt mel på filodeigen før du legger på eplefyllet. Du kan også legge til andre ingredienser som rosiner eller nøtter for å tilpasse smaken til din personlige favoritt.

Sådan gør du: Følg fremgangsmåten nøye for å lage en deilig apfelstrudel som vil imponere dine gjester.

Læs også:  Opskrift på nem og billig aftensmad: 5 hurtige og sunde retter

Kommentarer: Del gjerne din mening om oppskriften i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil gjerne høre hva du synes og om du har noen tips eller triks å dele med oss.

Scroll to Top