Opskrift på brunkål med flæsk: Sådan laver du den traditionelle juleret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en fantastisk opskrift på brunkål med flæsk, som vi vil dele med jer. Brunkål er en traditionel dansk ret, som ofte serveres om vinteren. Retten består af hvidkål, som er kogt sammen med sirup eller brun farin, og serveres med stegt flæsk. Det er en simpel, men velsmagende ret, som er nem at lave.

v2 34rjj 85ph7 Opskrift på brunkål med flæsk: Sådan laver du den traditionelle juleret

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at finde. Du skal bruge hvidkål, sirup eller brun farin, salt, peber og naturligvis flæsk. Kogetiden for retten er cirka en time, og stegetiden for flæsket er cirka 10-15 minutter. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre retten endnu mere velsmagende.

Læs også:  Opskrift på nem kakaokage: Sådan laver du den perfekte kage

Brunkål med flæsk er en ret med oprindelse i Danmark, og den er en af vores favoritter. Vi har lavet en video, hvor du kan se, hvordan du laver denne lækre ret, og vi har også inkluderet billeder af resultatet. Vi vil meget gerne høre din mening om retten, så tøv ikke med at dele dine kommentarer med os. Sådan gør du:

Forberedelse og Ingredienser

v2 34rjm vj0vl Opskrift på brunkål med flæsk: Sådan laver du den traditionelle juleret

Forberedelse af kød og kål

Inden vi går i gang med at lave brunkål med flæsk, er det vigtigt at forberede både kød og kål. Vi starter med kødet. Vi skærer røget flæsk i tern og saltet flæsk i skiver. Herefter bruner vi flæsket i en gryde, så det får en lækker og sprød overflade. Mens flæsket steger, snitter vi hvidkålshovedet i strimler og fjerner de groveste stokke.

Når flæsket er færdigt, tager vi det op af gryden og lægger det til side. Herefter tilsætter vi smør og sukker i gryden og bruner det let. Derefter tilsætter vi kålen og rører rundt, så kålen bliver dækket af smør og sukker. Vi tilsætter også lidt vand og lader det simre i ca. 30 minutter.

Ingredienser

For at lave brunkål med flæsk skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500 g røget flæsk
  • 500 g saltet flæsk
  • 1 hvidkålshoved
  • 50 g smør
  • 2 spsk sukker
  • Salt og peber efter smag

Tilbehør og varianter

Brunkål med flæsk kan serveres med forskelligt tilbehør og varianter. Vi anbefaler at servere retten med kogte kartofler, sennep og rugbrød. Du kan også tilføje medisterpølser eller kålpølser til retten for ekstra smag.

Hvis du ønsker at prøve en anderledes variant af brunkål med flæsk, kan du tilføje bacon eller røget bacon i gryden sammen med flæsket. Du kan også tilføje krydderier som timian eller bouillon for at give retten ekstra smag.

Læs også:  Opskrift på vildsvinekoteletter med rosmarin og hvidløg

Det er vigtigt at huske på, at brunkål med flæsk er en traditionel dansk ret, og der er mange forskellige måder at tilberede den på. Vi har her givet vores favoritopskrift, men du kan altid tilpasse den efter din egen smag og præferencer.

Vi håber, at du vil nyde at lave og spise brunkål med flæsk, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til retten.

Tilberedning og servering

v2 34rjs Opskrift på brunkål med flæsk: Sådan laver du den traditionelle juleret

Tilberedning

Når man skal tilberede brunkål med flæsk, er det vigtigt at have alle ingredienser klar. Opskriften kræver røget flæsk, brunkål, løg, mel, sukker, eddike, laurbærblade, nelliker, salt og peber.

Først skal flæsket steges i ovnen, indtil det er sprødt og lækkert. Imens kan man forberede brunkålen ved at skære den i strimler og stege den sammen med løg. Når kålen er blevet blød, tilsætter man mel, sukker og eddike, og lader det simre i cirka 10 minutter. Herefter tilsættes laurbærblade, nelliker, salt og peber, og retten skal simre videre i mindst en time, så smagen rigtig kan trænge ind i kålen.

Servering

Brunkål med flæsk er en klassisk simreret, der typisk serveres som aftensmad. Retten kan med fordel serveres med kogte kartofler og rugbrød, der passer godt til den fyldige smag af kål og flæsk.

En god idé er at hælde lidt kulør over retten, inden den serveres, da det giver en flot farve og ekstra smag. Man kan også pynte retten med lidt fedt fra flæsket eller nogle friske krydderurter.

Efterbehandling og opbevaring

Hvis der er rester af brunkål med flæsk, kan retten sagtens gemmes til dagen efter. Det er vigtigt at opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet, og så kan den nemt varmes op igen i en gryde eller i mikroovnen.

Læs også:  Opskrift på roastbeef i ovn: Sådan tilbereder du den perfekte roastbeef

En god idé er også at lave en større portion af retten og fryse ned i mindre portioner, som man kan tage op og varme op senere. På den måde har man altid en lækker og nem aftensmad klar, når man har travlt i hverdagen.

Scroll to Top