Opskrift på engelske muffins: Sådan laver du dem derhjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på engelske muffins

v2 337gt vur3p Opskrift på engelske muffins: Sådan laver du dem derhjemme

Vi elsker engelske muffins! De er en lækker og alsidig morgenmad, der kan tilpasses enhver smag. Men hvorfor købe dem færdiglavet, når man kan lave dem selv derhjemme? Vi har en fantastisk opskrift på engelske muffins, der er nem at følge og giver dig perfekte muffins hver gang.

Ingredienser
Til denne opskrift på engelske muffins skal du bruge mel, sukker, salt, gær, mælk og smør. Du kan også tilføje forskellige smagsstoffer, såsom kanel eller vanilje, for at give dine muffins et personligt præg.

Sådan gør du
Først skal du blande mel, sukker og salt sammen i en stor skål. Tilsæt gær og mælk, og rør det hele godt sammen. Tilsæt smørret og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i ca. en time, og form derefter muffinsene og steg dem på en pande i ca. 5-7 minutter på hver side.

Læs også:  Opskrift på falsk patent: Hvordan man undgår at bryde loven

Tips og tricks
For at give dine engelske muffins ekstra smag kan du tilføje ost, bacon eller æg til fyldet. Du kan også prøve at riste muffinsene i ovnen i stedet for at stege dem på panden for en sprødere overflade. Og husk at servere dine muffins varme og friske!

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på engelske muffins og dele din mening i kommentarerne nedenfor. Og hvis du har nogle tips eller tricks til at forbedre opskriften, er du mere end velkommen til at dele dem med os!

Ingredienser og Udstyr

v2 337gy ba16b Opskrift på engelske muffins: Sådan laver du dem derhjemme

Ingredienser

Til at lave engelske muffins skal vi bruge følgende ingredienser: mel, sukker, salt, smør, mælk, gær og æg. Hvedemel er den bedste type mel at bruge til muffins, men man kan også bruge en blanding af hvedemel og majsmel for at give muffinsene en ekstra sprød konsistens. Sukker bruges til at give muffinsene en sød smag, mens salt bruges til at forbedre smagen og hjælpe med at aktivere gæren.

Smør skal bruges til at give muffinsene en rig og cremet smag, mens mælk skal bruges til at give dem en blød og luftig konsistens. Gær er en vigtig ingrediens, da det hjælper med at hæve dejen og give muffinsene deres karakteristiske konsistens. Æg bruges til at binde ingredienserne sammen og give muffinsene en mere fyldig smag.

Hvis du ønsker at lave ostemuffins, kan du tilføje revet ost til dejen. Hvis du ønsker at lave muffins med bacon og skinke, kan du tilføje disse ingredienser til dejen.

Udstyr

For at lave engelske muffins skal du bruge følgende udstyr: en stor skål, en mindre skål, en dejskraber, en brødkniv, en bageplade og muffinforme.

Læs også:  Opskrift på kikærtebøffer: Lækre vegetariske bøffer til aftensmaden

Det er også en god idé at have en køkkenvægt og et termometer til rådighed, så du kan måle ingredienserne og temperaturen på dejen og ovnen.

For at undgå at muffinsene brænder fast på bagepladen, kan du bruge bagepapir eller en silikoneform. Du kan også bruge en non-stick muffinform, så muffinsene nemt slipper fra formen efter bagning.

Nu hvor vi har gennemgået ingredienserne og udstyret, er vi klar til at begynde at lave vores engelske muffins. Følg med i næste afsnit for at se, hvordan vi gør det.

Fremgangsmåde

v2 337h3 6yip8 Opskrift på engelske muffins: Sådan laver du dem derhjemme

Forberedelse

Før vi går i gang med at bage de lækre engelske muffins, skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar på køkkenbordet. Vi skal bruge mel, sukker, bagepulver, natron, salt, mælk, æg, smør og en udstikker til muffins.

Vi starter med at tænde ovnen på 175 grader varmluft og forberede panden ved at smøre den med lidt olie. Derefter blander vi de tørre ingredienser i en røremaskine og tilsætter gradvist mælk og æg, indtil dejen er ensartet og glat.

Herefter fylder vi dejen i en sprøjtepose og sprøjter den i muffinsformene, som vi har placeret på bagepapir i panden. Vi sørger for at fylde formene ca. 2/3 op, da dejen vil hæve under bagningen.

Bagning

Nu er det tid til at bage vores engelske muffins. Vi sætter panden i ovnen og lader muffinsene bage i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Når muffinsene er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af på en bagerist. Herefter kan vi servere dem til morgenmad eller som en lækker snack til eftermiddagskaffen.

Læs også:  Opskrift på Svensk Prinsessekage: En lækker kage med marcipan og hindbærgele

Et tip til at få de perfekte muffins er at sørge for at have alle ingredienserne klar på forhånd og følge opskriften nøje. Det er også vigtigt at sørge for at lade dejen hæve i et varmt og uforstyrret sted i ca. 30 minutter, inden vi går i gang med at bage.

Sådan gør du for at lave de lækreste engelske muffins. Vi håber, at du vil prøve opskriften derhjemme og dele din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top