Opskrift på filtede grydelapper: Sådan laver du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på filtede grydelapper

v2 34v33 nind6 Opskrift på filtede grydelapper: Sådan laver du dem selv

Er du træt af at brænde fingrene på varme gryder og pander? Så er filtede grydelapper løsningen for dig! Disse strikkede grydelapper er ikke kun praktiske, men også super hyggelige at lave. Vi har samlet vores favoritopskrift på filtede grydelapper, så du selv kan prøve kræfter med at strikke dem.

Ingredienserne til filtede grydelapper er få, og det tager ikke lang tid at lave dem. Du skal bruge uldgarn og en strikkepind i størrelse 8. Vi anbefaler at vælge en uld, der kan filtes, så grydelapperne bliver ekstra tætte og varmeisolerende.

Sådan gør du: Start med at slå 30 masker op på din strikkepind og strik 30 pinde i glatstrik. Derefter lukker du af, og klipper garnet, så du har to ens stykker. Filtr derefter stykkerne ved at vaske dem på 40 grader i vaskemaskinen. Grydelapperne skal filtes, indtil de er cirka halv størrelse, og så er de klar til brug!

Læs også:  Opskrift på Karl Johan svampe: Sådan tilbereder du dem bedst

Har du nogle tips til, hvordan man kan gøre filteprocessen endnu mere effektiv? Del endelig din mening i kommentarerne nedenfor!

Materialer og Teknikker

v2 34v37 cyatr Opskrift på filtede grydelapper: Sådan laver du dem selv

Valg af Garn og Farver

Når du skal vælge garn til dine filtede grydelapper, er det vigtigt at tage højde for, at garnet skal kunne filtes. Vælg derfor et garn, der indeholder minimum 50% uld. Bomuldsgarn kan også bruges, men det vil ikke filte på samme måde som uldgarn.

Når det kommer til farver, er det selvfølgelig op til dig, hvad du foretrækker. Men husk på, at mørke farver vil falme mere i vask og filteproces end lyse farver. Derudover kan du med fordel vælge en farve, der matcher din køkkenindretning.

Strikke- og Hækleteknikker

Til opskriften på filtede grydelapper skal du bruge både strikke- og hækleteknikker. Du vil strikke lapperne i retstrik og hækle en kant rundt om lapperne. Hvis du ikke er vant til at hækle, er det en god idé at øve dig lidt på luftmasker og fastmasker, inden du går i gang.

Du skal bruge en hæklenål nr. 3 til kanten og strikkepinde i størrelse 4,5 mm til selve lapperne.

Filtning og Vask

Når du har strikket og hæklet dine grydelapper, skal de filtes. Det kan du gøre ved at vaske dem i vaskemaskinen ved 40 grader sammen med et stykke metal, fx en gammel ske eller en lynlås. Metalstykket vil hjælpe med at filte lapperne.

Efter vask vil dine grydelapper have trukket sig sammen og blive mere tætte og slidstærke.

Tilbehør

Udover garn og strikkepinde/hæklenål, skal du bruge et stykke metal til at filte dine grydelapper samt en synål til at sy kanten fast.

Læs også:  Opskrift på kernerugbrød med solsikkekerner og hørfrø

Mønstre og Opskrifter

Der findes mange forskellige mønstre og opskrifter på filtede grydelapper. Du kan finde dem både online og i strikkebøger. Det er en god idé at vælge en opskrift, der passer til dit erfaringsniveau.

Udfordringer

En udfordring ved at strikke og filte grydelapper er, at det kan være svært at forudsige, hvor meget de vil filte og trække sig sammen i vask. Derudover kan det være en udfordring at få kanten til at sidde pænt og jævnt.

Vi anbefaler derfor, at du øver dig lidt på teknikkerne, inden du går i gang med selve projektet. Husk også at være tålmodig og ikke give op, hvis det ikke lykkes helt første gang.

Færdiggørelse og Brug

v2 34v3d deeeq Opskrift på filtede grydelapper: Sådan laver du dem selv

Det Endelige Resultat

Efter at have fulgt opskriften, vil man have et sæt fine og ensfarvede filtede grydelapper. Disse grydelapper er både praktiske og dekorative og kan bruges i køkkenet i mange år.

Gaveideer

Hvis man er på udkig efter en gave til en, der elsker at lave mad, er et sæt filtede grydelapper en god idé. Disse grydelapper kan også være en fin gave til jul eller andre særlige lejligheder.

Kontakt og Support

Hvis der opstår spørgsmål eller problemer undervejs i hæklingen af grydelapperne, er man velkommen til at kontakte os for support. Vi kan hjælpe med at besvare spørgsmål og give tips og råd til at få det bedste resultat.

For Unge og Begyndere

Hvis man er nybegynder eller ung og har lyst til at lære at hækle, er filtede grydelapper en nem og sjov opskrift at starte med. Vi har også andre nemme hækleopskrifter i vores sortiment, som er velegnede til begyndere.

Læs også:  Opskrift på lækker porre bacon tærte

Hækling af Grydelapper

For at hækle filtede grydelapper skal man bruge hør eller strikkede grydelapper. Grydelapperne skal derefter filtes i vaskemaskinen for at opnå det ønskede resultat. Sådan gør du:

  1. Følg opskriften nøje for at hækle grydelapperne.
  2. Vask grydelapperne i vaskemaskinen ved 40 grader.
  3. Gentag vasken, indtil grydelapperne er blevet tilpas tætte og holdbare.
  4. Lad grydelapperne tørre og form dem efter behov.

Vi håber, at du får succes med at hækle filtede grydelapper og bliver glad for det endelige resultat. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i billeder eller videoer af dine filtede grydelapper på sociale medier.

Scroll to Top