Opskrift på Galopkringle – Lær at lave den perfekte dej til din kringle

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på galopkringle er en traditionel dansk kage, som er kendt og elsket af mange. Den er karakteriseret ved sin lækre fyld af marcipan og remonce og sin karakteristiske form, som minder om en kringle. Galopkringle er en favorit blandt mange danskere og er en oplagt kage at servere til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.

v2 33klf lji8o Opskrift på Galopkringle - Lær at lave den perfekte dej til din kringle

Ingredienserne til galopkringle er få og nemme at få fat i. De fleste af ingredienserne har man typisk allerede i sit køkken, så det er en nem kage at bage. Kogetiden og stegetiden er også relativt kort, så man kan have en lækker kage klar på kort tid. Der findes mange forskellige opskrifter på galopkringle, men vi vil her præsentere vores favoritopskrift, som vi synes giver den bedste og mest velsmagende kage.

Læs også:  Opskrift på hvordan man malker: En trin-for-trin guide

For at gøre det nemmere at følge opskriften, har vi også inkluderet en video og billeder, som viser trin for trin, hvordan man bager en galopkringle. Vi har også samlet nogle tips og tricks til, hvordan man får den perfekte galopkringle, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Fremgangsmåde og ingredienser

v2 33kli t7k4k Opskrift på Galopkringle - Lær at lave den perfekte dej til din kringle

Hvordan laver man dejen

Vi starter med at lave dejen til vores galopkringle. Ingredienserne til dejen er 500 g hvedemel, 50 g sukker, 1 tsk kardemomme, 1/4 tsk salt, 25 g gær, 125 g smør, 2,5 dl mælk og 1 æg.

Først blander vi mel, sukker, kardemomme og salt i en skål. Derefter smuldrer vi gæren i blandingen og tilsætter smørret i små tern. Vi ælter dejen godt og tilsætter mælken og ægget. Dejen skal æltes i ca. 10 minutter, indtil den er glat og smidig.

Tilberedning af fyld og pynt

Nu er det tid til at tilberede fyldet til vores galopkringle. Ingredienserne til fyldet er 50 g sukat, 50 g rosiner, 50 g hakket marcipan, 50 g hakkede mandler, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemomme og 2 spsk sukker.

Vi blander alle ingredienserne sammen i en skål og sætter det til side. Derefter ruller vi dejen ud på et meldrysset bord og smører remonce på. Remoncen laves af 100 g blødt smør, 100 g sukker og 1 tsk kanel.

Nu lægger vi fyldet på dejen og ruller den sammen til en kringle. Kringle skal efterhæve i ca. 30 minutter, inden den pensles med æg og drysses med perlesukker og mandelflager. Vi bager kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun.

Læs også:  Opskrift på lakrids småkager: Sådan laver du dem selv

Tips: Hvis du vil have en ekstra smagfuld kringle, kan du tilsætte syltet appelsinskal eller rabarber i fyldet. Galopkringle er en rigtig god dessert eller aftensmad til hele familien. Prøv også vores lynhurtige opskrift på galopkringle, som kun tager kort tid at lave.

Vi håber, at du har nydt vores opskrift på galopkringle. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder på sociale medier. God fornøjelse!

Kommentarer og tips

v2 33klo ss8mu Opskrift på Galopkringle - Lær at lave den perfekte dej til din kringle

Vi håber, at I har nydt at læse vores opskrift på galopkringle. Her er nogle kommentarer og tips, som vi gerne vil dele med jer.

  • Ingredienser: Vi har brugt de klassiske ingredienser til vores galopkringle, men I kan eksperimentere med forskellige fyld og smagsvarianter. Prøv f.eks. at tilføje nødder eller tørret frugt til fyldet.

  • Kogetid og stegetid: Det er vigtigt at følge opskriften nøje for at opnå det bedste resultat. Galopkringle skal koge i ca. 1 time og bages i ovnen i ca. 25 minutter.

  • Tips: For at give galopkringlen en flot glans, kan I pensle den med et æg inden bagning. Hvis I vil have en mere sprød skorpe, kan I også pensle den med lidt smeltet smør.

  • Oprindelsesland: Galopkringle stammer fra Danmark og er en populær traditionel kage til jul.

  • Favorit: Galopkringle er en af vores favorit julekager på grund af dens lækre fyld og sprøde skorpe.

  • Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide nøje for at lave den perfekte galopkringle. Husk at rulle dejen ud i en rektangel og fordele fyldet jævnt over dejen.

  • Video og billeder: Hvis I har brug for ekstra hjælp, kan I se vores video eller billeder af processen på vores hjemmeside.

  • Din mening og kommentarer: Vi vil meget gerne høre jeres mening og kommentarer til vores opskrift på galopkringle. Del gerne jeres egne erfaringer og tips med os i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Opskrift på lækker råcreme med vanillesukker
Scroll to Top