Opskrift på jødekager: En traditionel julekage med kanel og sukker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på jødekager

v2 31pur p6wz2 Opskrift på jødekager: En traditionel julekage med kanel og sukker

Vi er begejstrede for at dele vores opskrift på jødekager med jer. Jødekager er en dansk julesmåkage, der har været en favorit i mange år. Oprindelseslandet for jødekager er ukendt, men de første optegnelser om jødekager går tilbage til 1700-tallet, hvor eksotiske krydderier blev importeret fra Asien.

Opskriften på jødekager er enkel og kræver ikke mange ingredienser. For at lave jødekager skal du bruge mel, sukker, smør, æg og kanel. Vi har også tilsat lidt kardemomme og nelliker for at give kagerne en ekstra smag. Stegetiden er kort, så det er vigtigt at holde øje med kagerne for at undgå at brænde dem på.

Læs også:  Opskrift på glutenfri kagemand: En lækker og allergivenlig kage til fødselsdage og fester

Vi har lavet en video, der viser, hvordan du laver jødekager trin for trin. Vi har også inkluderet nogle billeder af de færdige kager, så du kan se, hvordan de skal se ud. Hvis du har nogle tips eller tricks til at forbedre opskriften, er du velkommen til at dele din mening i kommentarerne nedenfor. Vi håber, at vores opskrift på jødekager vil give dig inspiration til at bage dine egne jødekager derhjemme.

Fremgangsmåde

v2 31puv 4ko34 Opskrift på jødekager: En traditionel julekage med kanel og sukker

Forberedelse af dejen

Vi starter med at samle ingredienserne til vores jødekager. Til denne opskrift skal vi bruge hvedemel, sukker, smør, æg, mandelflager, kanel, bagepulver og citronskal. Vi blander alle ingredienserne sammen i en stor skål og ælter dejen godt igennem. Herefter lader vi dejen hvile i køleskabet i cirka en time, så den kan køle af og hæve.

Efter en time tager vi dejen ud af køleskabet og former den til små kugler. Vi anbefaler at forme kuglerne ensartet, så de får samme størrelse og form. Herefter placerer vi kuglerne på en bageplade med bagepapir og trykker dem flade med en gaffel. Vi kan også forme kuglerne til små hjerter, hvis vi ønsker en mere dekorativ form på vores jødekager.

Bagning og opbevaring

Nu er det tid til at bage vores jødekager. Vi placerer bagepladen i ovnen og bager kagerne i cirka 10-12 minutter ved 180 grader varmluft. Når kagerne er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af på bagepladen i cirka fem minutter, inden vi flytter dem over på en bagerist.

Vi kan pensle vores jødekager med æggehvider og drysse dem med hakkede mandler eller mandelflager for ekstra smag og dekoration. Kagerne kan opbevares i kagedåser eller en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til en uge. Hvis vi ønsker at fryse vores jødekager ned, kan vi gøre det efter de er kølet helt af.

Læs også:  Opskrift på mørbradbøffer i fad: Sådan laver du en lækker og nem middag

Vi håber, at vores fremgangsmåde har været nyttig for dig. Del gerne din mening og kommentarer til opskriften, og husk at tagge os med dine billeder og videoer, hvis du prøver vores favorit juleopskrift på jødekager.

Servering og variationer

v2 31pv0 yab3w Opskrift på jødekager: En traditionel julekage med kanel og sukker

Pynt og servering

Jødekager er en klassisk julekage, der er perfekt til at servere sammen med en kop te eller kaffe. Vi anbefaler at pynte kagerne med lidt kanelsukker eller en smule flormelis for at give dem et ekstra pift. Hvis du ønsker at servere kagerne på en flot måde, kan du lægge dem på et fad og pynte med lidt grønt eller rødt.

En god idé er også at servere jødekager sammen med andre julekager som vaniljekranse, pebernødder eller brunkager. Det giver en dejlig variation og gør det muligt for gæsterne at prøve lidt af hvert.

Variationer af opskriften

Hvis du ønsker at eksperimentere lidt med opskriften, kan du tilføje lidt ekstra ingredienser for at skabe en unik smag. Du kan for eksempel tilføje lidt citronskal eller ingefær for at give kagerne en frisk smag.

En anden mulighed er at tilføje lidt kardemomme, der giver en dejlig krydret smag. Hvis du ønsker at gøre kagerne ekstra sprøde, kan du tilføje lidt håkonskager eller hakkede mandler i dejen.

Husk at justere mængden af sukker og fedt, hvis du tilføjer ekstra ingredienser. Hvis du ønsker at gøre opskriften lidt sundere, kan du erstatte en del af sukkeret med rørsukker eller bruge æggehvider i stedet for hele æg.

Vi anbefaler også at eksperimentere med forskellige former og størrelser på kagerne. Du kan for eksempel udstikke kagerne i hjerte-form eller lave dem i små skiver.

Læs også:  Gratis Opskrift på Islandsk Sweater til Børn: En Nem Guide til Strikning

Husk at fryse ned eventuelle rester af jødekager, så de kan holde sig friske længere.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Ælt ingredienserne sammen i en skål.
  3. Rul dejen ud på et stykke bagepapir og udstik kagerne i ønsket form.
  4. Pensl kagerne med æggehvider og drys med sukker og kanel.
  5. Bag kagerne i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er lysebrune.
  6. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Vi håber, at du har fundet inspiration til at lave dine egne jødekager og eksperimentere med opskriften. Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top