Opskrift på hvidkålssuppe: En nem og velsmagende ret til kolde dage

laura madsen Opskrift på hvidkålssuppe: En nem og velsmagende ret til kolde dage
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi vil gerne dele vores opskrift på hvidkålssuppe med jer. Hvidkålssuppe er en lækker og fyldig ret, som er ideel til kolde vinteraftener. Suppen er også en sund og økonomisk måde at få grøntsager på, og den kan laves på mange forskellige måder, alt efter hvad man har i køleskabet.

v2 32ek5 rrclc Opskrift på hvidkålssuppe: En nem og velsmagende ret til kolde dage

Ingredienserne til vores hvidkålssuppe er lette at finde i de fleste supermarkeder, og kogetiden er kort. Stegetiden kan ændres alt efter, hvor meget bid man vil have i kålen. Vi vil også give jer nogle tips til, hvordan man kan variere suppen, så den passer til ens smag. Oprindelseslandet for denne ret er ikke helt sikkert, men hvidkålssuppe er en populær ret i mange lande, herunder Danmark.

Vi har lavet en video, hvor I kan se, hvordan vi laver vores favoritversion af hvidkålssuppe. Vi har også inkluderet billeder af ingredienserne og trin-for-trin-billeder af processen, så I kan følge med. Vi vil meget gerne høre jeres mening om vores opskrift og eventuelle kommentarer eller spørgsmål, I måtte have. Sådan gør du: følg vores opskrift og nyd en lækker og sund hvidkålssuppe.

Ingredienser og Tilberedning

v2 32ek9 c924i Opskrift på hvidkålssuppe: En nem og velsmagende ret til kolde dage

Nødvendige Ingredienser

Til en lækker og cremet hvidkålssuppe skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1/2 hvidkålshoved
  • 2 kartofler
  • 1 porre
  • Salt og peber
  • Persille
  • 1 liter vand
  • 2 bouillonterninger (grøntsags- eller kyllingebouillon)
  • 2 gulerødder
  • 100 g bacon
  • 1 selleri
  • 1 løg
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 nelliker
  • 500 g lam (kan udelades for en vegetarisk version)
  • 2 dl fløde
  • Friskkværnet peber
  • Pølser eller kogeflæsk (valgfrit)

Trin for Trin Tilberedning

  1. Start med at skære hvidkål, kartofler, porre, selleri og løg i mindre stykker.
  2. Svits bacon i en stor gryde, indtil det er sprødt. Tag baconet op og læg det til side.
  3. Tilsæt hvidkål, kartofler, porre, selleri og løg til gryden og lad det stege i 5 minutter.
  4. Tilsæt vand, bouillonterninger, gulerødder og nelliker til gryden og lad det koge i 30-40 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt fløde og friskkværnet peber. Blend suppen med en stavblender, indtil den er helt cremet.
  6. Skær lam i små tern og steg det i en separat pande, indtil det er mørt. Tilsæt det til suppen.
  7. Server suppen med bacon og eventuelt pølser eller kogeflæsk på toppen.

Næringsindhold og Sundhedsværdi

Hvidkålssuppe er en sund og nærende aftensmad, der er rig på både vitaminer og mineraler. Suppen er særligt rig på C-vitamin, som er vigtigt for immunforsvaret og jernoptagelsen i kroppen. Derudover indeholder suppen også en række andre vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, K-vitamin og kalium.

For at få mest ud af næringsstofferne i suppen, er det vigtigt at tilberede den korrekt og ikke overkoge grøntsagerne. Vi anbefaler at lade suppen simre i 30-40 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har en god konsistens.

Hvidkålssuppe kan varieres på mange måder og er en populær ret i mange forskellige lande. Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og ingredienser, og find din egen favoritopskrift. Vi håber, at vores opskrift og tips har givet dig inspiration til at lave en lækker og sund hvidkålssuppe derhjemme.

Scroll to Top