Opskrift på lækker kartoffelsuppe med bacon og porrer

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker en god, varm suppe på en kold dag, og en af vores favoritter er klassisk kartoffelsuppe. Denne nemme, hjemmelavede opskrift på kartoffelsuppe er perfekt til en hurtig og lækker middag til fire personer.

v2 31vin j87ft Opskrift på lækker kartoffelsuppe med bacon og porrer

Ingredienserne er enkle og overkommelige, og kogetiden er kort, så du kan have denne nemme suppe klar på ingen tid. Vi har også nogle tips til at tilføje ekstra smag og variation til din kartoffelsuppe. Oprindelseslandet for denne klassiske ret er ikke helt klart, men dens popularitet har spredt sig til mange køkkener rundt om i verden.

Følg vores trin-for-trin vejledning, sådan gør du, og se vores video og billeder for at hjælpe dig med at lave den perfekte kartoffelsuppe. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer om denne opskrift på kartoffelsuppe, og eventuelle variationer, du har prøvet. Så lad os dykke ned i denne lækre og nemme suppe.

Læs også:  Opskrift på barbecue sauce: Sådan laver du den perfekte sauce til din grillmad

Fremgangsmåde

v2 31vip 0aqyn Opskrift på lækker kartoffelsuppe med bacon og porrer

Forberedelse

Vi har samlet alle ingredienserne til vores lækre kartoffelsuppe. Vi har skrællet og skåret kartoflerne i tern, hakket løg og porre, og skåret bacon i små stykker. Vi har også hakket hvidløg og persille, og sørget for at have bouillonterninger, fløde, salt og peber klar.

Tilberedning

Vi har smeltet smør i en gryde og tilsat løg og porre. Efter et par minutters svitsning har vi tilsat hvidløg og bacon, og ladet det stege i yderligere et par minutter. Derefter har vi tilsat kartofler og bouillon, og ladet det hele simre i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er møre.

Herefter har vi brugt en stavblender til at blende suppen helt glat, og tilsat fløde og persille. Vi har smagt til med salt og peber, og ladet suppen simre i yderligere et par minutter.

Vi har serveret vores kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og groft rugbrød, men man kan også vælge at servere den med croutoner, purløg eller creme fraiche.

Tips: Hvis man ønsker en mere cremet suppe, kan man tilsætte piskefløde eller blendes suppen helt glat. Hvis man ønsker en mere mættende suppe, kan man tilføje kikærter eller bagekartofler i tern. Suppen kan også fryses ned og gemmes til senere brug.

Vi håber, at vores opskrift på kartoffelsuppe har været til inspiration, og vi ser frem til at høre jeres mening og kommentarer.

Scroll to Top