Opskrift på lækker påskekage: Sådan laver du den perfekte kage til påskebordet

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er midt i påsken, og det betyder masser af lækker mad og søde sager. En påskefavorit er påskekagen, som kan serveres som dessert eller til påskefrokosten. Vi har fundet en opskrift på en lækker påskekage, som vi gerne vil dele med jer.

v2 34oj3 nkcei Opskrift på lækker påskekage: Sådan laver du den perfekte kage til påskebordet

Ingredienserne til denne påskekage inkluderer blandt andet æg, sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og mandler. Kogetiden og stegetiden er relativt kort, og kagen kan pyntes med chokoladepåskeæg og andet påskepynt. Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan du kan gøre kagen endnu mere lækker.

Denne opskrift på påskekage stammer fra Tyskland, hvor påskebrød og påskelagkage er en stor tradition. Vi har tilpasset opskriften til danske forhold og gjort den til vores favorit. I denne artikel vil vi vise jer, hvordan I kan lave denne lækre påskekage derhjemme. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan følge med trin for trin. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor, hvis I har prøvet opskriften af!

Læs også:  Opskrift på hjemmelavet pizza: Sådan laver du den perfekte pizza derhjemme

Hvordan man laver en lækker påskekage

v2 34oj6 au6li Opskrift på lækker påskekage: Sådan laver du den perfekte kage til påskebordet

Ingredienser

Til vores lækre påskekage skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 200 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g flormelis
  • 1 dl vand
  • Chokoladeæg til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er luftigt og cremet.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem.
  4. Riv skallen fra citronen og pres saften ud. Tilsæt citronskal og saft til dejen og rør godt rundt.
  5. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og sigt det ned i dejen i små portioner. Rør forsigtigt rundt.
  6. Tilsæt vandet og rør forsigtigt rundt, indtil dejen er ensartet.
  7. Smør en springform med smør og drys lidt mel i bunden. Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter.
  8. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden den tages ud af formen. Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Pynt og servering

Når kagen er helt afkølet, kan den pyntes med chokoladeæg og evt. lidt flormelis drysset over. Server kagen med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis ved siden af.

Tip: Hvis du ønsker en mere frisk smag i kagen, kan du tilsætte lidt citronfromage eller citronskal i smørcremen til pynt.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på lækker påskekage. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarfeltet og på Instagram og Facebook.

Scroll to Top