Opskrift på lakselasagne: nem og lækker måltid til hele familien

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker lakselasagne og er altid på udkig efter nye opskrifter, der kan inspirere os i køkkenet. Derfor vil vi i denne artikel dele vores favoritopskrift på lakselasagne, som vi har fundet på Instagram.

v2 34s5t e9gwp Opskrift på lakselasagne: nem og lækker måltid til hele familien

Ingredienserne til denne lækre lakselasagne inkluderer blandt andet frisk laks, lasagneplader, spinat, ricotta og parmesan. Kogetiden er omkring en time, og stegetiden er cirka 30 minutter. Vi har også fundet nogle gode tips til at gøre retten endnu mere lækker og velsmagende.

Opskriften på lakselasagne stammer oprindeligt fra Italien, men vi har tilpasset den til vores smag og tilgængelige ingredienser. Vi har også fundet en video på Instagram, der viser, hvordan man trin-for-trin kan lave denne lækre ret. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og billeder med os.

Læs også:  Opskrift på græsk moussaka: En lækker og autentisk middagsret

Forberedelse og Ingredienser

v2 34s5w s2r5a Opskrift på lakselasagne: nem og lækker måltid til hele familien

Ingredienser

Til denne lækre lakselasagne skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Lasagneplader 250 g
Laks 500 g
Spinat 300 g
Løg 1 stk.
Hvidløg 2 fed
Fløde 2 dl
Smør 50 g
Olivenolie 2 spsk.
Hvedemel 2 spsk.
Muskatnød 1 knsp.
Citronsaft 1 spsk.
Friskkværnet peber Efter smag
Æg 1 stk.
Sødmælk 2 dl
Oregano 1 tsk.
Emmentaler 100 g

Forberedelse

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Skær laksen i små tern og krydr med salt og peber.
  3. Hak løg og hvidløg fint og sauter dem i en gryde med olivenolie.
  4. Tilsæt spinat og lad det sautere i et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen.
  5. Tilsæt laksen og lad det stege i et par minutter, indtil laksen er næsten færdig.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt fløde, muskatnød og citronsaft.
  7. Smelt smør i en anden gryde og tilsæt hvedemel. Rør godt rundt og tilsæt sødmælk. Lad det koge op og tilsæt oregano.
  8. Tag gryden af varmen og tilsæt et sammenpisket æg.
  9. Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader i bunden.
  10. Fordel halvdelen af laks- og spinatblandingen ovenpå lasagnepladerne og læg herefter et lag lasagneplader ovenpå.
  11. Fordel resten af laks- og spinatblandingen ovenpå lasagnepladerne og læg endnu et lag lasagneplader ovenpå.
  12. Hæld bechamelsauce over lasagnepladerne og drys med revet emmentaler.
  13. Bag lakselasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.
  14. Server lakselasagnen med en lækker spinatsalat og italiensk brød.

Vi håber, at du vil nyde denne lakselasagne opskrift lige så meget som vi gør. Del gerne dine kommentarer og din mening om denne ret med os.

Tilberedning og Servering

v2 34s63 tm2cl Opskrift på lakselasagne: nem og lækker måltid til hele familien

Tilberedning

For at tilberede vores lækre lakselasagne skal vi bruge følgende ingredienser: fersk laks, tørrede pastaplader, spinatsauce, mornaysauce, mozzarellaost, madlavningsfløde, hvidvin, citronskal og krydderier som salt og peber.

Læs også:  Opskrift på Foccacia Brød - Nem og Lækker Dej til Hjemmebagning

Vi starter med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Derefter koger vi pastapladerne i rigeligt med saltet vand i 5-7 minutter, indtil de er al dente. Imens sauterer vi laksen og tilføjer spinatsaucen, som vi også har krydret med salt og peber.

Herefter laver vi mornaysaucen ved at smelte smør i en gryde og tilsætte mel. Vi tilsætter gradvist madlavningsfløden og hvidvinen, indtil saucen er jævn. Vi tilsætter citronskal og krydderier efter smag og tilsidst blander vi mozzarellaosten i saucen.

Nu er det tid til at samle lasagnen. Vi lægger et lag pastaplader i bunden af et ildfast fad og lægger derefter et lag med laksen og spinatsaucen ovenpå. Herefter lægger vi et lag pastaplader og gentager processen med mornaysaucen. Vi fortsætter med at lægge lag indtil fadet er fyldt og topper det med et lag mornaysauce.

Til sidst sætter vi lasagnen i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun og sprød på toppen.

Servering

Lakselasagnen kan serveres med en lækker salat og italiensk brød. Vi kan også tilføje ekstra krydderier og citronskal på toppen af lasagnen for ekstra smag.

For at få den bedste oplevelse med lakselasagnen anbefaler vi at nyde den sammen med en god hvidvin og invitere venner og familie til at dele måltidet med.

Husk at tage billeder og dele din mening og kommentarer om opskriften med os på vores hjemmeside. Vi håber, at du nyder vores favorit opskrift på lakselasagne!

Scroll to Top