Opskrift på lammebov med rosmarin og hvidløg

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle prøvet at stå i køkkenet og spekulere på, hvad vi skal lave til aftensmad. Hvis du er på udkig efter en lækker og nem opskrift på lammebov, er du kommet til det rette sted. Lammebov er en populær ret, der passer perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.

v2 34i2a z3ub2 Opskrift på lammebov med rosmarin og hvidløg

For at lave denne lækre ret skal du blot bruge nogle få ingredienser og følge nogle enkle trin. Du kan vælge at lave din lammebov langtidsstegt eller ovnstegt, alt efter hvad du foretrækker. Uanset hvilken tilberedningsmetode du vælger, vil du ende op med en saftig og smagfuld lammebov, der vil imponere dine gæster.

Læs også:  Opskrift på hummerhaler - en lækker og nem måde at nyde hummer på

Forberedelse og ingredienser

v2 34i2d i4j9l Opskrift på lammebov med rosmarin og hvidløg

Forberedelse af lammebov

Vi har her en lækker opskrift på lammebov, som er perfekt til påskefrokosten eller til en dejlig middag med venner og familie. Til at starte med skal vi forberede lammeboven. Vi starter med at tage en stor skål og blande marinaden, som består af olivenolie, hvidløg, frisk rosmarin, timian, salt og peber. Herefter skal vi gnide marinaden godt ind i lammeboven og lade den trække i mindst 2 timer, men gerne natten over.

Når det er tid til at tilberede lammeboven, skal den tages ud af køleskabet og stå ved stuetemperatur i mindst 30 minutter. Imens kan vi forberede ovnen ved at forvarme den til 180 grader. Herefter skal vi skære nogle små snit i lammeboven og putte nogle rosmarinkviste og hvidløgsfed i hullerne. Til sidst skal lammeboven pakkes ind i sølvpapir og steges i ovnen i ca. 2 timer.

Ingredienser til tilbehør

Mens lammeboven er i ovnen, kan vi forberede tilbehøret. Vi kan starte med at lave en lækker sauce ved at tage stegeskyen fra lammeboven og hælde den i en skål. Herefter kan vi tilsætte lidt hvidvin, laurbærblade, timian og vand, og lade det simre i ca. 10 minutter. Til sidst skal saucen sies og smages til med salt og peber.

Tilbehøret kan også bestå af nogle lækre ovnbagte kartofler og gulerødder. Vi kan skære kartoflerne og gulerødderne i mindre stykker og lægge dem i en bradepande sammen med lidt olie, salt, peber og frisk rosmarin. Herefter skal de bages i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.

Til sidst kan vi lave en frisk salat med tomater, agurk, rødløg, feta og mynte. Vi kan også servere et lækkert brød til at dyppe i saucen.

Læs også:  Opskrift på Fransk Nougat: En Lækker Delikatesse til Enhver Lejlighed

Sådan gør du:

  1. Lav marinaden og gnid den godt ind i lammeboven.
  2. Lad lammeboven trække i mindst 2 timer, gerne natten over.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader.
  4. Skær små snit i lammeboven og put rosmarinkviste og hvidløgsfed i hullerne.
  5. Pak lammeboven ind i sølvpapir og steg i ovnen i ca. 2 timer.
  6. Lav en sauce af stegeskyen fra lammeboven, hvidvin, laurbærblade, timian og vand.
  7. Bag kartofler og gulerødder i ovnen i ca. 30 minutter.
  8. Lav en frisk salat med tomater, agurk, rødløg, feta og mynte.
  9. Server med brød og nyd!

Tips: For en ekstra lækker smag kan man tilsætte lidt fennikel og citronskal til marinaden. Man kan også tilføje ramsløg til saucen for en mere intens smag.

Oprindelsesland: Denne opskrift på lammebov er inspireret af det danske køkken.

Favorit: Vi elsker denne opskrift på lammebov, da den er nem at lave og smager fantastisk.

Video og billeder: Se vores video og billeder for at få et bedre indtryk af, hvordan man tilbereder denne lækre lammebov.

Din mening og kommentarer: Har du prøvet denne opskrift på lammebov? Del gerne din mening og eventuelle kommentarer med os nedenfor.

Tilberedning og servering

v2 34i2m Opskrift på lammebov med rosmarin og hvidløg

Tilberedning af lammebov

For at tilberede en lækker lammebov skal man starte med at tage den ud af køleskabet i god tid, så den kan nå stuetemperatur. Vi anbefaler at krydre lammeboven med en blanding af salt, peber, rosmarin og hvidløg. Herefter skal den steges i ovnen ved 160 grader i ca. 3-4 timer, indtil kernetemperaturen når 65-70 grader. Det er vigtigt at bruge en stegeso, så lammeboven bliver langtidsstegt og bliver dejlig mør og saftig.

Læs også:  Bedste Opskrift på Waldorfsalat: En Lækker og Nem Klassiker

Servering af lammebov

Når lammeboven er færdigstegt, skal den hvile i ca. 15 minutter, inden den skæres ud i skiver. Vi anbefaler at servere lammeboven med en lækker sovs, som kan laves af skyen fra stegesoen. Tilbehør kan være alt fra kartofler og grøntsager til ris og salat. Vi synes også, at en friskbagt flute eller ciabatta er lækkert at servere til.

Husk at præsentationen af måltidet er vigtig, så sørg for at anrette lammeboven flot på et stort fad og pynt med friske krydderurter eller frugt.

Vi håber, at vores tips og tricks har hjulpet dig med at tilberede og servere en lækker lammebov til dit næste måltid. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top