Opskrift på pighvar med fennikel: En lækker og nem måde at tilberede fisk på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på pighvar med fennikel, som vi vil dele med jer. Pighvar er en populær fiskeart, der er kendt for sin delikate smag og faste kød. Fennikel er en grøntsag, der tilføjer en dejlig smag og aroma til retten.

v2 33hm6 f7zhf Opskrift på pighvar med fennikel: En lækker og nem måde at tilberede fisk på

Ingredienserne til denne opskrift er få, men vigtige. Du skal bruge pighvarfileter, fennikel, hvidvin, citronsaft, smør, salt og peber. Kogetiden er kort, og stegetiden er også relativt hurtig. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan tilberede fisk på den bedste måde og undgå at den bliver tør eller smuldrende.

Vi er sikre på, at denne opskrift vil blive en favorit i dit køkken. Hvis du er interesseret i at se en video af, hvordan retten tilberedes, eller se billeder af det færdige resultat, kan du finde det på vores hjemmeside. Vi vil også gerne høre din mening om opskriften, så tøv ikke med at dele dine kommentarer med os. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide nedenfor for at lave en lækker pighvar med fennikel.

Læs også:  Opskrift på vaflet: Sådan laver du den perfekte vaffel

Forberedelse af Pighvar og Fennikel

v2 33hm9 Opskrift på pighvar med fennikel: En lækker og nem måde at tilberede fisk på

Ingredienser

Her er en liste over ingredienserne, du skal bruge til at lave denne lækre opskrift på pighvar med fennikel:

 • 1 pighvar på ca. 1,5 kg
 • 2 store fennikelknolde
 • 2 løg
 • Salt og peber
 • 100 g smør
 • Saft af 1 citron
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl hvidvin
 • Krydderurter (timian eller persille)
 • Nye kartofler
 • Olivenolie

Forberedelse af Pighvar

Først skal du sørge for at rense pighvaren. Fjern skindet fra fisken og skær fileterne af rygbenet. Gem benet til senere. Krydr fileterne med salt og peber og læg dem i en smurt bradepande. Smelt smørret og hæld det over fileterne. Pres citronsaft over fisken og tilsæt hvidløg og hvidvin. Læg timian eller persille på toppen af fisken. Sæt fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil den er gylden og gennemstegt.

Forberedelse af Fennikel

Skær fennikel og løg i tynde skiver og læg dem i en smurt fad. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie. Sæt fadet i ovnen sammen med fisken i ca. 20 minutter, eller indtil fennikelen er blød og gylden.

Tips

 • Du kan også tilføje lidt rogn og rødløg til fennikelen for ekstra smag.
 • Server fisken med kogte eller bagte kartofler og en frisk salat.
 • Prøv at tilføje lidt dild eller hasselnødder til retten for ekstra smag og tekstur.
 • Hollandaisesovs passer også godt til denne ret.

Sådan gør du:

 1. Rens pighvaren og skær fileterne af rygbenet.
 2. Krydr fileterne med salt og peber og læg dem i en smurt bradepande.
 3. Smelt smørret og hæld det over fileterne.
 4. Pres citronsaft over fisken og tilsæt hvidløg og hvidvin.
 5. Læg timian eller persille på toppen af fisken.
 6. Skær fennikel og løg i tynde skiver og læg dem i en smurt fad.
 7. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie.
 8. Sæt fadet i ovnen sammen med fisken i ca. 20 minutter, eller indtil fennikelen er blød og gylden.
Læs også:  Opskrift på lækker aspargessuppe med sprøde croutoner

Anret fisken med fennikel og server med kogte eller bagte kartofler og en frisk salat. Vi håber, du vil nyde denne nemme og lækre opskrift på pighvar med fennikel. Del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Servering og Anretning

v2 33hmh 595s2 Opskrift på pighvar med fennikel: En lækker og nem måde at tilberede fisk på

Serveringsforslag

Når du serverer denne lækre opskrift på pighvar med fennikel, kan du med fordel anrette retten på en smuk tallerken. Vi foreslår at servere den med et klassisk rugbrød og en side af dampede rosenkål.

For at gøre serveringen mere indbydende, kan du pynte tallerkenen med lidt frisk dild eller persille. Det vil give retten et ekstra pift af smag og farve.

Anretning af Retten

For at anrette retten på en flot måde, kan du placere den stegte pighvar i midten af tallerkenen og lægge de sauterede fennikel ovenpå. Derefter kan du drysse lidt friskhakket dild eller persille over retten.

For at give retten et ekstra touch af elegance, kan du pynte tallerkenen med lidt citronskiver eller små cherrytomater. Det vil også give retten en frisk smag og farve.

Husk at servere retten varm, så den smager bedst. Bon appétit!

(Inkluder ord som: Ingredienser, kogetid, stegetid, tips, Oprindelsesland, favorit, sådan gør du, video, billeder, din mening, kommentarer)

Scroll to Top