Opskrift på quiche med broccoli og cheddar

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at eksperimentere med forskellige opskrifter, og en af vores favoritter er quiche. Denne franske tærte er en lækker og alsidig ret, der kan serveres til både morgenmad, frokost eller aftensmad. Quiche kan laves med mange forskellige ingredienser, så det er en god måde at få brugt rester fra køleskabet.

v2 3403y kty7u Opskrift på quiche med broccoli og cheddar

Opskriften på quiche er relativt simpel og kræver ikke mange ingredienser. De vigtigste ingredienser er æg, fløde og en tærtebund. Resten af ingredienserne kan varieres efter smag og behag. Quiche Lorraine er den mest kendte variant af quiche, og den indeholder bacon og ost. Men du kan også lave quiche med grøntsager, skinke eller rejer.

Læs også:  Opskrift på hel majs i ovn: Sådan laver du den perfekte majs i ovnen

For at lave en quiche skal du først lave tærtebunden og bage den i ovnen. Imens kan du forberede fyldet, som består af æg og fløde, samt de øvrige ingredienser. Når tærtebunden er færdigbagt, hælder du fyldet i og bager quichen færdig i ovnen. Stegetiden afhænger af fyldet og tærtestørrelsen. Vi har samlet vores favoritopskrift på quiche, samt nogle tips og tricks til at få den perfekte quiche hver gang.

Forberedelse og Ingredienser

v2 34042 72szo Opskrift på quiche med broccoli og cheddar

Tærtedej

Til vores quiche bruger vi en simpel tærtedej, som kan laves på ingen tid. Ingredienserne til tærtedejen er hvedemel, salt, smør og mælk. Vi blander ingredienserne sammen og ælter dejen, indtil den er glat og ensartet. Derefter ruller vi dejen ud og lægger den i en tærteform. Vi forbagner tærtedejen i ovnen i cirka 10 minutter, inden vi fylder den med fyldet.

Fyld

Fyldet til vores quiche kan varieres i det uendelige, men vores favorit er en klassisk quiche Lorraine med bacon og løg. Vi steger bacontern på panden og svitser løg, indtil de er bløde og gyldne. Æggeblandingen laver vi af æg, fløde, mælk, salt, peber og muskatnød. Vi fordeler bacon og løg på den forbagte tærtedej og hælder æggeblandingen over. Til sidst drysser vi revet ost på toppen og bager quichen i ovnen i cirka 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.

Tilbehør

Til vores quiche serverer vi gerne en frisk salat med en vinaigrette-dressing. Vi kan også anbefale at tilføje porrer eller rødløg til fyldet for ekstra smag. Gruyere ost eller emmentaler kan erstatte den almindelige revet ost for en mere intens smag.

Læs også:  Opskrift på røget ribbensteg: Sådan tilbereder du den perfekte juleret

Vi håber, at vores opskrift på quiche kan inspirere dig til at lave din egen version derhjemme. Husk at eksperimentere med forskellige fyld og tilbehør for at finde din egen favorit. Del gerne dine tips og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top