Karolines opskrift på tunmousse – En nem og lækker forret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Karolines køkken er kendt for at dele lækre opskrifter, og i dag vil vi gerne dele vores favoritopskrift på tunmousse med jer. Denne opskrift er enkel, men alligevel imponerende og vil helt sikkert imponere dine gæster til enhver lejlighed.

v2 34pn7 ll82b Karolines opskrift på tunmousse - En nem og lækker forret

Ingredienserne til denne opskrift er lette at finde og kræver ikke en masse tid eller forberedelse. Du vil have brug for tun i vand, flødeost, creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Vi anbefaler også at tilføje lidt frisk dild og rødløg for ekstra smag og farve.

For at lave denne lækre tunmousse skal du blot blande ingredienserne sammen og køle det ned i et par timer. Det er en simpel opskrift, men vi har et par tips og tricks til at gøre den endnu bedre. Følg med i vores trin-for-trin guide og se vores video for at få en bedre forståelse af processen. Vi vil også gerne høre din mening og se dine kommentarer, så tøv ikke med at dele dine billeder og erfaringer med os!

Læs også:  Opskrift på lækker rødkålssalat med appelsin og valnødder

Forberedelse og Ingredienser

v2 34pna k4wak Karolines opskrift på tunmousse - En nem og lækker forret

Ingredienser

Før vi kan lave en lækker tunmousse, skal vi have fat i de rigtige ingredienser. Vi skal bruge følgende:

  • 2 dåser tun i vand
  • 2 blade husblas
  • 1 dl cremefraiche
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1/2 fint hakket rødløg
  • 1/2 dl fint hakket frisk dild
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt og friskkværnet peber

Forberedelse

Først skal vi forberede ingredienserne. Vi starter med at hælde vandet fra tunen og lade den dryppe af. Imens lægger vi husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Herefter hakker vi løg og dild fint og presser saften fra en halv citron. Vi blander løg, dild, citronsaft, cremefraiche, mayonnaise, salt og peber i en skål og rører det godt sammen.

Tilberedning

Nu er det tid til at tilberede tunmoussen. Vi starter med at smelte den udblødte husblas i en lille gryde over svag varme. Vi tager gryden af varmen og rører forsigtigt husblasen i blandingen af cremefraiche, mayonnaise og krydderier.

Derefter tilsætter vi tunen og rører forsigtigt rundt, indtil moussen er ensartet og luftig. Vi hælder tunmoussen i en form og sætter den i køleskabet i mindst 3 timer, så den kan sætte sig.

Servering og Præsentation

Når tunmoussen har sat sig, kan den serveres. Vi kan pynte den med frisk dild, citronbåde og skiver af hårdkogte æg. Tunmoussen kan serveres på salatblade og med ristet brød til.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre tunmousse som en forret eller til en festlig lejlighed. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften med os.

Scroll to Top