Opskrift på Roulade med Chokolade og Jordbær

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle en favorit kage, og for mange er roulade en absolut favorit. En lækker roulade kan være den perfekte dessert til enhver lejlighed, og det bedste ved det er, at det er så nemt at lave hjemme. Her vil vi give dig en opskrift på roulade, der vil få dine smagsløg til at danse og din mund til at vande.

v2 31q0j lzmyj Opskrift på Roulade med Chokolade og Jordbær

Ingredienserne til en roulade er ret enkle og kan findes i de fleste køkkener. Du vil bruge æg, sukker, mel, bagepulver og en smule vaniljeekstrakt. Du kan også tilføje en smule kakao for at give din roulade en chokoladesmag. Kogetiden og stegetiden er ikke længe, men det er vigtigt at følge opskriften nøje for at sikre, at din roulade er perfekt.

Læs også:  Opskrift på tofu: Sådan tilbereder du den perfekte veganske protein kilde

Når du har lavet din roulade, kan du pynte den med flødeskum og friske bær. Der er mange måder at lave en roulade på, så du kan tilpasse opskriften til dine personlige præferencer. Vi håber, at vores opskrift og inspiration vil hjælpe dig med at skabe den perfekte roulade. Del dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor, og tag os i dine sociale medieindlæg, hvis du prøver at bage en roulade derhjemme.

Forberedelse og bagning af roulade

v2 31q0o hiz4a Opskrift på Roulade med Chokolade og Jordbær

Ingredienser

Til rouladebunden skal vi bruge æg, sukker, mel og bagepulver. For fyldet kan man bruge alt fra hindbærmarmelade til chokoladecreme og friske bær som hindbær, abrikos, appelsin, solbær, ribs eller jordbær.

Udstyr

For at lave roulade skal vi bruge en form, en gryde, en skål, en viskestykke, bagepapir og en ovn.

Bagning

Først skal vi forvarme ovnen til 200 grader. Herefter skal vi piske æg og sukker sammen i en skål. Derefter skal vi blande mel og bagepulver i en anden skål og tilsætte det til æggeblandingen. Blandingen skal hældes i en form og bages i ovnen i 10-12 minutter.

Rouladebunden

Når rouladebunden er færdigbagt, skal den tages ud af ovnen og vendes ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Herefter skal bunden rulles sammen i bagepapiret og køles af i køleskabet i ca. 30 minutter.

Køling

Efter køling skal rouladebunden rulles ud igen og fyldet kan tilsættes. Herefter skal rouladen rulles sammen igen og køles af i køleskabet i yderligere 30 minutter.

Fyld

Fyldet kan varieres efter smag og behag. Vi kan bruge alt fra marmelade til chokoladecreme og friske bær, som f.eks. hindbær, abrikos, appelsin, solbær, ribs eller jordbær.

Læs også:  Opskrift på marengs bunde: Sådan laver du dem perfekte hver gang

Bær

Friske bær kan bruges som fyld eller som pynt på toppen af rouladen. Hindbærmarmelade er en klassisk favorit som fyld i roulade.

Andet

Tips til at lave en god roulade er at rulle bunden sammen med det samme efter bagning og tilsætning af fyld. Det er også vigtigt at køle rouladen af i køleskabet inden servering. En chokoladeroulade kan laves ved at tilføje smeltet chokolade til rouladebunden eller som fyld. En rabarberroulade kan laves ved at koge rabarber med sukker og pektin og bruge det som fyld. Der findes mange variationer af roulade og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Scroll to Top