Opskrift på Shepherds Pie: En lækker og nem måde at bruge rester af kød på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Shepherd’s pie er en klassisk engelsk ret, som er populær i hele verden. Opskriften på denne lækre ret er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser. Hvis du er på udkig efter en nem og lækker opskrift på shepherd’s pie, så er du kommet til det rette sted.

v2 32q5e 7qhlk Opskrift på Shepherds Pie: En lækker og nem måde at bruge rester af kød på

Ingredienserne til denne ret er få og kan nemt findes i dit lokale supermarked. Du vil typisk bruge hakket oksekød, kartofler, løg, gulerødder, ærter og krydderier. Kogetiden og stegetiden er også relativt kort, så du kan have denne ret klar på under en time.

Vi har samlet vores favoritopskrift på shepherd’s pie, som vi vil dele med dig. Vi vil også give dig nogle tips og tricks til at gøre retten endnu mere lækker. Sådan gør du: følg vores opskrift og se vores video og billeder for at få en bedre forståelse af, hvordan du laver denne ret. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer, så del dem gerne med os i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Opskrift på lækker rygeostcreme til enhver lejlighed

Ingredienser og Forberedelse

v2 32q5h Opskrift på Shepherds Pie: En lækker og nem måde at bruge rester af kød på

Kød og Grøntsager

Til denne lækre Shepherd’s Pie skal vi bruge 500 g hakket oksekød eller lammekød, 2 store gulerødder, 1 løg, 2 fed hvidløg og 100 g ærter. Vi skærer gulerødderne i små tern og hakker løg og hvidløg fint. Grøntsagerne svitses i lidt smør i en stor pande, indtil de er møre. Derefter tilsættes kødet og steges, indtil det er brunet.

Kartoffelmos og Topping

Kartoffelmosen laves af 1 kg kartofler, 50 g smør, 100 ml mælk og 100 g revet cheddarost. Kartoflerne koges møre og moses sammen med smør og mælk. Tilsæt ost og rør godt rundt.

Sauce og Krydderier

For at lave saucen skal du bruge 2 spsk tomatpuré, 1 tsk timian, 200 ml vand, 1 tsk rosmarin, 100 ml rødvin, 1 oksebouillonterning og 1 spsk hvedemel. Tomatpuréen tilsættes grøntsagerne og kødet og røres godt rundt. Tilsæt timian, vand, rosmarin og rødvin og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt bouillonterning og hvedemel og lad det simre i yderligere 10 minutter.

Tips: Shepherd’s Pie er en klassisk engelsk ret, der oprindeligt blev lavet af rester fra søndagsstegen. Du kan også bruge rester af oksekød eller lam til denne ret. Server Shepherd’s Pie med en grøn salat og evt. lidt engelsk sauce.

Sådan gør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Fordel kød og grøntsager i et ovnfast fad og hæld saucen over. Læg kartoffelmosen på toppen og fordel den jævnt. Drys med rasp og lidt ekstra cheddarost. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kartoffelmosen er gyldenbrun og sprød.

Din mening: Shepherd’s Pie er en af vores favoritter herhjemme. Den er nem at lave og smager fantastisk. Vi håber, du vil prøve opskriften og dele din mening i kommentarerne.

Læs også:  Opskrift på lækker rejesalat: Enkel og smagfuld måde at nyde rejer på
Scroll to Top