Opskrift på squashboller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på squashboller er en fantastisk måde at tilføje lidt variation til dine boller og samtidig få en sundere snack. Squash er en alsidig grøntsag, der kan bruges i mange forskellige retter, og denne opskrift er en af vores favoritter. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på squashboller og give dig nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til dine egne præferencer.

v2 33rf1 6jzel Opskrift på squashboller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Ingredienserne til squashbollerne er få og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du vil have brug for squash, mel, æg, havregryn, salt og peber. Opskriften er også en god måde at bruge rester af squash på, hvis du har nogle liggende i køleskabet, der skal bruges op. Kogetiden for squashbollerne er kort, og stegetiden er også hurtig, så du kan have en lækker snack klar på ingen tid.

Læs også:  Opskrift på sprængt and: Sådan tilbereder du den perfekte julemiddag

Vi har også inkluderet en video og nogle billeder, så du kan se, hvordan squashbollerne ser ud, og hvordan du kan tilberede dem. Vi vil også gerne høre din mening og eventuelle kommentarer, hvis du prøver opskriften derhjemme. Sådan gør du: følg vores opskrift på squashboller og nyd en sund og velsmagende snack.

Fremgangsmåde

v2 33rf5 z6uq9 Opskrift på squashboller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Forberedelse af dejen

Vi starter med at forberede dejen til vores saftige squashboller. Her er de ingredienser, du skal bruge:

Ingredienser Mængde
Solsikkeolie 2 spsk
Yoghurt 1 dl
Hvedemel 250 g
Vand 1 dl
Salt 1 tsk
Gær 25 g
Fuldkornsmel 100 g
Sukker 1 spsk
Æg 1 stk
Revet squash 200 g
Havregryn 50 g
Kerner (f.eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner) 50 g

Først rører vi gæren ud i vandet, og så tilsætter vi olie, yoghurt, salt og sukker. Herefter blander vi hvedemel og fuldkornsmel i, og ælter dejen godt igennem. Du kan enten bruge dine hænder eller en køkkenmaskine til at ælte dejen.

Tilsæt herefter revet squash, havregryn og kerner, og ælt dejen godt igennem igen. Lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted.

Bagning af bollerne

Når dejen har hævet, formes den til boller og lægges på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering og opbevaring

De nybagte squashboller er fantastiske til både brunchbordet og som tilbehør til aftensmaden. De kan også fryses ned og tages op til madpakken eller som snack på farten.

Alternative anvendelser

Squashbollerne kan også bruges som en lækker base til en hjemmelavet pizza eller som erstatning for brød til dine frikadeller. Du kan også prøve at bage en squashkage eller tilføje squash til dine grøntsagsmuffins for en ekstra skøn smag.

Læs også:  Gratis opskrift på sweater med raglanærmer - Sådan strikker du den perfekte sweater

Vi håber, du har fået lyst til at prøve vores opskrift på squashboller. Del gerne dine egne tips og tricks i kommentarerne, og fortæl os, hvad du synes om bollerne.

Deling på sociale medier

v2 33rfc dhebz Opskrift på squashboller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Når det kommer til opskrift på squashboller, så er det en ret, som er perfekt til deling på sociale medier. Vi har gjort det nemt for dig at dele din kærlighed til denne ret ved at inkludere sociale medie knapper på vores opskriftsside.

Hvis du er en fan af Facebook, så er det nemt at dele opskriften på din væg. Du kan også dele den i en gruppe, hvor andre madentusiaster vil sætte pris på at se din opskrift på squashboller.

Hvis du er mere til Instagram, så kan du dele et billede af dine færdige squashboller og inkludere opskriften i din beskrivelse. Brug gerne hashtags som #squashboller og #madlavning for at nå ud til flere.

Pinterest er også en god platform til at dele opskrifter. Du kan oprette en opslagstavle dedikeret til madlavning og tilføje vores opskrift på squashboller til tavlen. Det gør det nemt for andre at finde opskriften og gemme den til senere brug.

Vi håber, at du vil dele vores opskrift på squashboller på dine sociale medier. Del endelig dine billeder og din mening om opskriften i kommentarerne. Vi vil elske at høre fra dig og se, hvordan din version af retten smager.

Scroll to Top