Opskrift på æble crumble: Lækker og nem dessert til efteråret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på æble crumble, som vi gerne vil dele med jer. Denne dessert er perfekt til efteråret, hvor æbler er i sæson og giver en dejlig sødme til crumblen. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32cyp y2gd3 Opskrift på æble crumble: Lækker og nem dessert til efteråret

Ingredienserne til æble crumble inkluderer æbler, mel, sukker, kanel og smør. Kogetiden er cirka 20 minutter, og stegetiden i ovnen er omkring 30 minutter. Vi har også nogle tips til at gøre crumblen endnu mere lækker, som vi vil dele med jer.

Hvis du er på udkig efter inspiration til at lave æble crumble, kan du finde vores opskrift på vores app, hvor du også kan se en video af, hvordan vi laver den. Du kan også følge os på Facebook og Instagram, hvor vi deler vores favoritopskrifter og billeder af vores mad. Vi vil også gerne høre din mening om vores æble crumble – del dine kommentarer med os!

Læs også:  Opskrift på and i ovn: Sådan tilbereder du den perfekte and i ovnen

Ingredienser og forberedelse

v2 32cys Opskrift på æble crumble: Lækker og nem dessert til efteråret

Ingredienser

Til denne lækre æble crumble skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Æbler 6 stk.
Sukker 50 g
Kanel 1 tsk.
Havregryn 75 g
Mel 75 g
Smør 75 g
Mandelsplitter 50 g

Forberedelse af æbler

Start med at skrælle og skære æblerne i tern. Kom dem i en skål sammen med sukker og kanel og rør det godt sammen.

Til crumble-dejen skal du blande havregryn, mel og smør sammen i en skål. Brug fingrene til at smuldre det hele sammen, indtil det ligner en grov dej. Tilsæt mandelsplitter og rør det hele rundt.

Fordel æbleblandingen i et ovnfast fad og drys crumble-dejen over. Bag æble crumblen i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, indtil den er sprød og gylden.

Server æble crumblen med en kugle vaniljeis eller pisket flødeskum. Du kan også tilføje lidt grofthakkede mandler eller nødder for ekstra crunch.

Sådan gør du! Det er en nem og lækker dessert, der passer perfekt til efteråret. Vi håber, du vil nyde denne æble crumble lige så meget som vi gør. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Tilberedning og servering

v2 32cyw 1oi72 Opskrift på æble crumble: Lækker og nem dessert til efteråret

Tilberedning

For at tilberede vores lækre æble crumble, skal du først forvarme ovnen til 180 grader varmluft. Imens kan du begynde at forberede ingredienserne. Skær æblerne i små tern og læg dem i en ovnfast form eller tærteform.

Bland derefter sukker, kanel og mel sammen i en skål. Tilsæt smørret og ælt det hele sammen med fingrene, indtil det bliver til en grov dej. Fordel dejen over æblerne i formen, og sæt det hele i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun.

Læs også:  Opskrift på søde kartofler i ovn: Sådan laver du dem perfekt

Servering

Når din æble crumble er færdigbagt, kan du tage den ud af ovnen og lade den køle lidt af. Server den gerne varm med en kugle vaniljeis eller en klat creme fraiche på toppen.

For at tilføje lidt ekstra hygge til efterårsstemningen, kan du servere din æble crumble i et ildfast fad og pynte den med lidt kanel eller hakket nødder.

Hvis du vil gøre din æble crumble ekstra lækker, kan du også tilføje lidt hakket chokolade eller rosiner til æbleblandingen inden bagning.

Vi håber, at du nyder vores opskrift på æble crumble, og vi vil meget gerne høre din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top