Vi har her en klassisk dansk ret, som er nem at lave og altid en succes – opskriften på bøf stroganoff med fløde. Denne ret har sin oprindelse i Rusland, men er med tiden blevet en favorit i mange lande, heriblandt Danmark.
Ingredienserne til bøf stroganoff med fløde er få og nemme at få fat i. Du skal bruge oksekød, løg, champignon, fløde, tomatpuré, sennep og krydderier. Kogetiden er ikke lang, og stegetiden er kort, så du kan have retten klar på under en time.
Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan gøre din bøf stroganoff med fløde endnu mere lækker. Du kan eksempelvis tilføje lidt røget paprika for ekstra smag, eller servere retten med en lækker salat og friskbagt brød. Se vores video og billeder af retten, og del gerne din mening og kommentarer med os.
Ingredienser og forberedelse
Nødvendige ingredienser
Til vores opskrift på bøf stroganoff med fløde skal vi bruge følgende ingredienser:
- 500g skært oksekød i strimler
- 1 løg
- 1 spsk smør
- 1 spsk paprika
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 ds koncentreret tomatpuré
- 2 dl vand
- 1 dl rødvin
- 2 dl piskefløde
- 200g champignon
- Persille til pynt
Forberedelse af ingredienser
Før vi kan gå i gang med at tilberede bøf stroganoff, skal vi først forberede vores ingredienser. Vi starter med at skære vores løg i små tern og svitse dem i smør i en tykbundet gryde, indtil de er blevet bløde og klare.
Herefter tilsætter vi vores skært oksekød i strimler og steger det i et par minutter, indtil det er brunet på alle sider. Vi krydrer vores kød med paprika, salt og friskkværnet peber og tilsætter vores koncentrerede tomatpuré, vand og rødvin.
Vi lader vores bøf stroganoff simre i ca. 20 minutter, indtil kødet er mørt og saucen er blevet tyk og lækker. I mellemtiden renser vi vores champignon og skærer dem i skiver, som vi tilsætter til vores gryde efter ca. 15 minutters kogetid.
Til sidst tilsætter vi vores piskefløde og lader vores bøf stroganoff simre videre i et par minutter, indtil saucen er blevet varm og cremet. Vi serverer vores bøf stroganoff med ris eller kartoffelmos og pynter med frisk persille.
Vi håber, at I vil nyde vores opskrift på bøf stroganoff med fløde. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor, og husk at tjekke vores video og billeder for yderligere tips og tricks. Bon appétit!
Tilberedning og servering
Tilberedning af bøf stroganoff
For at tilberede vores lækre bøf stroganoff med fløde skal vi først sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge skært oksekød, bacon, løg, champignon, tomatpuré, fløde, paprika, salt og peber.
Vi starter med at stege baconternene i en tykbundet gryde, indtil de er sprøde. Herefter tager vi dem op og steger de skårne løg i baconfedtet, indtil de er bløde. Derefter tilsætter vi champignon og steger dem, indtil de er gyldne.
Nu er det tid til at tilsætte kødet og stege det, indtil det er brunet på alle sider. Herefter tilsætter vi tomatpuré, paprika, salt og peber og rører det godt sammen. Vi hælder nu fløden i gryden og lader det simre i ca. 10-15 minutter, indtil saucen er blevet tyk og cremet.
Servering og anretning
Når bøf stroganoffen er færdigtilberedt, kan den serveres med ris, pasta eller kartoffelmos. Vi synes, at en god basmatiris passer perfekt til retten.
Vi anretter bøf stroganoffen på tallerkener og pynter med lidt frisk persille. Retten kan også serveres med grøntsager, som f.eks. grønkålschips eller rodfrugter, hvis man ønsker det.
Et godt tip er at lave en stor portion af bøf stroganoffen og fryse resten ned i en frysepose. Så har man altid en lækker simremad klar til en travl hverdag.
Bøf stroganoff er en klassisk ret, som stammer fra Rusland. Det er en af vores favoritter, da den er nem at tilberede og smager fantastisk. Vi håber, at I vil nyde denne comfort food ret lige så meget som vi gør.
Vi har inkluderet en video, hvor I kan se, hvordan vi tilbereder vores bøf stroganoff med fløde. Vi håber, at I vil finde den nyttig. Del endelig jeres mening og kommentarer nedenfor.