Opskriften på boeuf stroganoff er en klassisk ret fra Rusland. Den er meget populær i efteråret og vinteren, når vi har brug for lidt ekstra komfortmad. Boeuf stroganoff kaldes også boeuf sauté stroganoff og har været en favorit i mange år.
Ingredienserne til boeuf stroganoff er få og lette at finde. Det er en ret, der kræver lidt tid at forberede, men det er det hele værd. Kogetiden og stegetiden er vigtige for at opnå det bedste resultat. Vi har samlet vores yndlingsopskrift på boeuf stroganoff og vil gerne dele den med jer. Vi har også tilføjet tips og tricks til, hvordan du kan gøre retten endnu bedre.
Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide og se vores video og billeder for at få en bedre forståelse af processen. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift på boeuf stroganoff. Vi håber, at I vil nyde denne lækre ret lige så meget som vi gør.
Ingredienser
Til denne opskrift på boeuf stroganoff skal vi bruge følgende ingredienser:
- 500 g oksekød (skåret i strimler)
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 1 rød peberfrugt (hakket)
- 250 g champignon (skåret i skiver)
- 4 skiver bacon (skåret i tern)
- 2 spsk smør
- 2 spsk mel
- 2 spsk tomatpuré
- 2 dl oksebouillon
- 2 dl fløde
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- Persille (til pynt)
Vi anbefaler at bruge okseinderlår eller oksefilet til denne ret, da det giver det bedste resultat. Det er også vigtigt at bruge friske ingredienser, såsom champignon og rød peberfrugt, for at opnå den bedste smag.
For at gøre retten mere spændende kan man tilføje en spiseskefuld koncentreret tomatpuré og en halv deciliter rødvin til saucen. Hvis man ønsker en mere cremet sauce, kan man tilsætte lidt creme fraiche eller piskefløde.
Det er vigtigt at følge opskriften nøje og tilpasse mængden af ingredienserne efter antallet af personer, man skal servere for. Vi anbefaler at lave en liste over ingredienserne, inden man går i gang med at tilberede retten, så man er sikker på at have alt, hvad man skal bruge.
Vi har også inkluderet tips og tricks til, hvordan man kan tilpasse opskriften til sin egen smag, så man kan lave sin egen favoritversion af boeuf stroganoff.
Fremgangsmåde
Her er vores opskrift på boeuf stroganoff, en lækker gryderet, der er perfekt til en aften med gæster eller til at fryse ned til senere brug.
Ingredienser
Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:
- 600 g oksekød i strimler
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g champignoner
- 2 spsk tomatpuré
- 2 dl piskefløde
- 2 dl oksebouillon
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk paprika
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du
-
Start med at skære løg og hvidløg i små tern og champignonerne i skiver.
-
Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg, indtil de er bløde og gyldne.
-
Tilsæt champignonerne og steg dem, indtil de er gyldne og bløde.
-
Tilsæt oksekødet og steg det, indtil det er brunt på alle sider.
-
Tilsæt tomatpuré, dijonsennep og paprika og rør det godt sammen.
-
Tilsæt oksebouillon og piskefløde og bring retten i kog.
-
Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 30 minutter, indtil kødet er mørt.
-
Smag til med salt og peber.
-
Server retten med pommes frites eller ris.
Tips
-
Hvis du vil gøre retten ekstra lækker, kan du tilsætte en skefuld creme fraiche eller smør lige inden servering.
-
Retten kan fryses ned og opvarmes senere. Gem dog pommes frites eller ris til servering.
-
Boeuf stroganoff stammer oprindeligt fra Rusland og er en favorit blandt mange.
-
Se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan retten skal se ud.
Din mening
Hvad synes du om vores opskrift på boeuf stroganoff? Del dine kommentarer og erfaringer med os!