Opskrift på glaseret hamburgerryg med honning og sennep

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på glaseret hamburgerryg, som vi vil dele med jer. Denne ret er en favorit i mange danske hjem, og med god grund. Hamburgerryggen er saftig og smagfuld, og glasuren giver den lige det ekstra pift, som gør den helt uimodståelig.

v2 32ag0 49a3f Opskrift på glaseret hamburgerryg med honning og sennep

Ingredienserne til denne opskrift er nemme at finde i de fleste supermarkeder, og kogetiden er ikke længere end en times tid. Stegetiden afhænger af størrelsen på hamburgerryggen, men med vores tips kan du nemt justere den, så den bliver perfekt tilberedt. Oprindelseslandet for denne ret er ikke specifikt, men det er en klassisk dansk ret, som har været elsket af mange i generationer.

Læs også:  Opskrift på sund morgenmad: 5 nemme og nærende muligheder

Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se hele processen og få inspiration til, hvordan du kan servere retten. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi meget gerne høre din mening i kommentarerne. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide, og få en lækker glaseret hamburgerryg på bordet til din næste middag.

Forberedelse og ingredienser

v2 32ag3 aglev Opskrift på glaseret hamburgerryg med honning og sennep

Forberedelse af hamburgerryg

Før vi kan begynde at glasere vores hamburgerryg, er det vigtigt at forberede kødet korrekt. Vi starter med at koge hamburgerryggen i en stor gryde med vand, tilsat laurbærblade, peberkorn og lidt salt. Vi lader det koge i ca. 1,5 time, indtil kødet er mørt og gennemkogt. Herefter tager vi hamburgerryggen op af gryden og lader den køle af.

Ingredienser til glasering

For at lave en lækker glasering til vores hamburgerryg, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk fransk sennep
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber

Vi blander ingredienserne sammen i en skål og rører godt rundt, indtil det er en jævn masse.

Når hamburgerryggen er kølet af, skærer vi fedtet af og skærer små riller i kødet med en skarp kniv. Herefter smører vi glaseringen på hamburgerryggen og sætter den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, indtil glaseringen er gylden og sprød.

Det er vigtigt at huske på, at glaseringen kan brænde hurtigt, så hold øje med hamburgerryggen i ovnen og tag den ud, når den er færdig.

Vi håber, at vores opskrift på glaseret hamburgerryg kan inspirere dig til at lave din egen favoritversion derhjemme. Del gerne dine tips og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Nem Opskrift på Gratin: Lækker og Simpel

Tilberedning og servering

v2 32ag7 vlm0p Opskrift på glaseret hamburgerryg med honning og sennep

Tilberedning i ovn

For at tilberede vores lækre glaserede hamburgerryg, skal vi starte med at forvarme ovnen til 180 grader. Vi skal bruge et ildfast fad, som vi lægger en bagepapir i. Herefter placerer vi hamburgerryggen på bagepapiret og hælder vand i fadet, så det dækker cirka en tredjedel af kødet. Vi kan også bruge øl i stedet for vand, hvis vi ønsker en mere smagfuld hamburgerryg.

Nu skal hamburgerryggen steges i ovnen i cirka 60-70 minutter, afhængigt af størrelsen på kødet. Vi kan bruge et stegetermometer til at måle kernetemperaturen i kødet. Når kernetemperaturen når 70 grader, er hamburgerryggen færdigstegt.

Servering og tilbehør

Når hamburgerryggen er færdigstegt, tager vi den ud af ovnen og lader den hvile i cirka 10 minutter, inden vi skærer den ud i skiver. Imens hamburgerryggen hviler, kan vi tilberede vores favorit tilbehør, såsom brunede kartofler, flødekartofler eller grønlangkål.

Vi kan også lave en lækker sauce til hamburgerryggen ved at tage kogevandet fra fadet og koge det ind sammen med lidt sukker, honning, løg og laurbærblade. Når saucen er blevet tyk og lækker, kan den serveres sammen med hamburgerryggen.

Når alt er klar, kan vi servere vores saftige og velsmagende hamburgerryg sammen med vores tilbehør og sauce. Vi kan også riste lidt små kartofler og grøntsager i en airfryer for at give retten lidt ekstra sprødhed og smag.

Ingredienser:

  • Hamburgerryg
  • Vand/øl
  • Brunede kartofler/flødekartofler/grønlangkål
  • Sukker/honning/løg/laurbærblade
  • Små kartofler/grøntsager

Kogetid: 60-70 minutter

Stegetid: 60-70 minutter

Tips: Brug et stegetermometer til at måle kernetemperaturen i kødet for at sikre, at det er færdigstegt. Kog kogevandet fra fadet ind til en lækker sauce til hamburgerryggen.

Læs også:  Bedste Opskrift på Kransekage: Enkel og Lækker Kage til enhver Anledning

Oprindelsesland: Danmark

Favorit: Hamburgerryg med brunede kartofler og grønlangkål

Sådan gør du: Forvarm ovnen til 180 grader. Placer hamburgerryggen i et ildfast fad med bagepapir og hæld vand/øl i fadet. Steg hamburgerryggen i ovnen i 60-70 minutter, indtil kernetemperaturen når 70 grader. Lad hamburgerryggen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud i skiver. Tilbered favorit tilbehør og sauce. Server hamburgerryggen sammen med tilbehør og sauce.

Video: [indsæt video]

Billeder: [indsæt billeder]

Din mening: Hvad er din favorit tilbehør til hamburgerryg?

Kommentarer: [indsæt kommentarer]

Scroll to Top