Opskrift på hokkaidosuppe: Nem og lækker suppe med græskar og ingefær

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på Hokkaidosuppe: En nem og sund aftensmad

v2 31zh9 rbr1z Opskrift på hokkaidosuppe: Nem og lækker suppe med græskar og ingefær

Vi er vilde med suppe, og især græskarsuppe er en favorit her hos os. Derfor vil vi gerne dele vores opskrift på Hokkaidosuppe med jer. Hokkaido græskar er en af de mindre kendte græskarvarianter, men det er en af vores personlige favoritter. Det har en sød smag og en flot orange farve, som gør det til en perfekt ingrediens i en græskarsuppe.

Ingredienserne til Hokkaidosuppen er få og nemme at få fat i. Du skal bruge Hokkaido græskar, løg, hvidløg, kartofler, gulerødder, madlavningsfløde og krydderier. Kogetiden er ikke lang, og det tager heller ikke lang tid at forberede ingredienserne. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre tilberedningen endnu nemmere.

Læs også:  Opskrift på Halloween kage: Sådan laver du den perfekte skræmmende kage

Forberedelse og Ingredienser

v2 31zhd cyvz2 Opskrift på hokkaidosuppe: Nem og lækker suppe med græskar og ingefær

Hovedingredienser

Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge følgende hovedingredienser:

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1,2 kg)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 1 bouillonterning (grøntsagsbouillon)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Krydderier (spidskommen, paprika, ingefær)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 dl fløde

Tilbehør og Topping

Du kan vælge at servere din hokkaidosuppe med forskelligt tilbehør og topping, såsom:

  • Græskarkerner
  • Kikærter
  • Ristede mandler
  • Persille eller andre urter
  • Croutoner
  • Olivenolie
  • Honning
  • Timian

For at forberede ingredienserne, skal du skrælle hokkaido græskarret og fjerne kernerne. Skær græskarret i tern og hak løgene og hvidløgene fint. Skær æblerne i små stykker og pres citronsaften ud.

I en stor gryde, svits løgene og hvidløgene i lidt olivenolie, indtil de er bløde og klare. Tilsæt græskarret og lad det stege i et par minutter. Tilsæt bouillonterningen og vand, indtil græskarret er dækket. Krydr med salt, peber og krydderier efter smag. Lad suppen simre i ca. 20 minutter, eller indtil græskarret er mørt.

Blend suppen med en stavblender, indtil den er fyldig og har en flot orange farve. Tilsæt fløden og citronsaften, og lad det koge op. Smag til med salt, peber og krydderier.

Servér din hokkaidosuppe med dit foretrukne tilbehør og topping, og nyd en sund og nem ret, der er fyldt med smag.

Tilberedning og Servering

v2 31zhj g2b64 Opskrift på hokkaidosuppe: Nem og lækker suppe med græskar og ingefær

Kogning og Blending

Når du har samlet alle ingredienserne til din hokkaidosuppe, er det tid til at tilberede den. Først skal du skære hokkaido-græskarret i tern og hakke løg og æble. Derefter skal du sautere løg og æble i en gryde, indtil de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt derefter hokkaido-græskarret og bouillon, og lad det simre i ca. 20 minutter, eller indtil græskarret er mørt.

Læs også:  Opskrift på verdens bedste rødkål: Hemmeligheden bag den perfekte smag

Når græskarret er mørt, skal du tage gryden af varmen og lade suppen køle lidt af. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt glat og cremet. Hvis du ikke har en stavblender, kan du også bruge en blender, men sørg for at lade suppen køle af, inden du blender den, så den ikke sprøjter ud.

Servering og Præsentation

Nu er din hokkaidosuppe klar til servering! Smag til med salt, peber og eventuelle krydderier, og tilsæt mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Du kan også tilføje en smule fløde eller creme fraiche, kokosmælk eller yoghurt for at give suppen en ekstra dimension.

Server suppen varm, og top den med græskarkerner, persille eller andre urter, croutoner eller en smule olivenolie. Du kan også tilføje et skvæt flødeost eller en smule ekstra bouillon for at justere smagen.

Vi håber, at du nyder din hokkaidosuppe! Del gerne dine billeder og din mening med os på Instagram eller i kommentarerne nedenfor. Hvis du har nogle tips eller tricks til at gøre suppen endnu bedre, er du også velkommen til at dele dem med os.

Scroll to Top