Opskrift på hyben-æblemarmelade: En nem og lækker måde at bevare efterårets frugter på

laura madsen Opskrift på hyben-æblemarmelade: En nem og lækker måde at bevare efterårets frugter på
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Opskrift på hyben-æblemarmelade

v2 34q59 28y2w Opskrift på hyben-æblemarmelade: En nem og lækker måde at bevare efterårets frugter på

Vi har en lækker opskrift på hyben-æblemarmelade, som vi gerne vil dele med jer. Denne marmelade er perfekt til at sprede på brød, pandekager eller som tilbehør til ost. Den har en sød og syrlig smag, som vil vække dine smagsløg.

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at finde i dit lokale supermarked. Du vil have brug for hyben, æbler, sukker og vand. Vi anbefaler at bruge æbler med en syrlig smag, såsom Granny Smith, for at balancere den søde smag fra hyben.

Sådan gør du:

  1. Skyl hyben og skær dem i halve. Fjern kernerne og skær dem i mindre stykker.

  2. Skyl æblerne og skær dem i små tern.

  3. Kom hyben og æbler i en stor gryde sammen med sukker og vand. Lad det koge i ca. 30 minutter, eller indtil frugten er blevet blød og marmeladen har en tyk konsistens.

  4. Tag gryden af varmen og blend marmeladen med en stavblender, indtil den er helt glat.

  5. Hæld marmeladen på skoldede glas og lad den køle af.

Vi håber, at I vil nyde denne opskrift på hyben-æblemarmelade. Del gerne jeres mening og eventuelle tips i kommentarfeltet nedenfor.

Ingredienser og forberedelse

v2 34q5c m30ql Opskrift på hyben-æblemarmelade: En nem og lækker måde at bevare efterårets frugter på

Ingredienser

Til vores hjemmelavede hyben-æblemarmelade skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Friske hyben 500 g
Æbler 500 g
Sukker 500 g
Vand 2 dl
Saften af 1 citron
1 vaniljestang
1 tsk kløpulver
1 tsk atamon

Forberedelse af hyben og æbler

For at lave vores hyben-æblemarmelade skal vi først rense hybenene og skære dem i mindre stykker. Vi skal også skrælle æblerne og skære dem i tern.

I en stor gryde skal vi herefter tilsætte hyben, æbler, sukker og vand. Vi skal også tilsætte saften af en citron, kløpulver og kernerne fra vaniljestangen. Vi skal lade det hele koge i cirka 15 minutter, indtil frugterne er møre.

Når frugterne er møre, skal vi tage gryden af varmen og bruge en stavblender til at blende det hele sammen til en ensartet konsistens. Vi skal herefter tilsætte atamon og røre godt rundt.

Til sidst skal vi hælde vores hyben-æblemarmelade på rengjorte glas og sætte låg på. Vi skal opbevare glassene i køleskabet, så marmeladen holder sig frisk.

Vi håber, at vores opskrift på hyben-æblemarmelade kan inspirere dig til at prøve kræfter med denne lækre og syrlige marmelade. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Kogning og opbevaring

v2 34q5h qjdy4 Opskrift på hyben-æblemarmelade: En nem og lækker måde at bevare efterårets frugter på

Kogning af marmelade

Når vi laver hyben-æblemarmelade, er kogning en vigtig del for at få den rigtige konsistens og smag. Vi begynder med at rense og skære hyben og æbler i mindre stykker og koge dem sammen med sukker, vand, vaniljestang og te i en stor gryde i cirka 15 minutter. Derefter bruger vi en stavblender til at blende blandingen, så den bliver glat. Vi lader marmeladen simre i yderligere 15 minutter, indtil den er blevet tyk og fyldig.

Opbevaring og anvendelse

Efter kogning er det vigtigt at opbevare marmeladen rigtigt for at bevare friskheden og smagen. Vi anbefaler at hælde den varme marmelade på rene glas og lukke dem med det samme. Vi opbevarer vores hyben-æblemarmelade i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 3 måneder. Hvis du vil forlænge holdbarheden, kan du tilsætte lidt atamon til marmeladen.

Hyben-æblemarmelade er en alsidig ingrediens, der kan bruges til en række forskellige formål. Vi elsker at sprede den på pandekager, bruge den som fyld i kager eller som topping på dessert. Den syrlige smag af hyben og det søde æble giver en perfekt balance i smagen.

Nogle tips til at lave den perfekte hyben-æblemarmelade inkluderer at bruge friske hyben og æbler af høj kvalitet, tilsætte lidt citronsaft for at give ekstra syrlighed og bruge kløpulver til at give marmeladen en flot rød farve.

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavet hyben-æblemarmelade vil blive din favorit. Hvis du ønsker at se vores fremgangsmåde i videoform eller se billeder af vores færdige produkt, kan du besøge vores Instagram-profil. Del gerne din mening og kommentarer, hvis du prøver vores opskrift derhjemme.

Ingredienser:

  • Hyben
  • Æble
  • Sukker
  • Vand
  • Vaniljestang
  • Te
  • Citronsaft
  • Kløpulver

Kogetid: 30 minutter

Tips: Brug friske hyben og æbler af høj kvalitet, tilsæt citronsaft for ekstra syrlighed, og brug kløpulver for at give marmeladen en flot rød farve.

Oprindelsesland: Danmark

Video: Besøg vores Instagram-profil for at se vores fremgangsmåde i videoform.

Billeder: Besøg vores Instagram-profil for at se billeder af vores færdige produkt.

Din mening: Del gerne din mening og kommentarer, hvis du prøver vores opskrift derhjemme.

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Kalorier: 225 kcal
  • Fedt: 0,1 g
  • Kulhydrat: 55 g
  • Protein: 0,5 g
Scroll to Top