Opskrift på Hveder fra Lagkagehuset: Sådan bager du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er alle bekendt med den danske tradition omkring Store Bededag, hvor vi spiser hveder til morgenmad. Hvis du er en fan af Lagkagehusets hveder, så er du heldig, fordi vi har opskriften til dig!

v2 31use dyilw Opskrift på Hveder fra Lagkagehuset: Sådan bager du dem selv

Lagkagehuset er en kendt bagerikæde i Danmark, og deres hveder er en af deres mest populære produkter. Hver dag før Store Bededag kan man se lange køer af mennesker, der venter på at købe disse lækre hveder. Men hvorfor vente i kø, når du kan lave dem derhjemme? Vi har opskriften på Lagkagehusets hveder, så du kan nyde dem når som helst.

Ingredienserne er simple og nemme at finde, og kogetiden og stegetiden er ikke for lang. Der er også nogle tips og tricks, som du kan følge for at sikre, at dine hveder bliver perfekte. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide og nyd dine hjemmelavede hveder. Vi har også en video og billeder til at hjælpe dig undervejs. Efter du har prøvet opskriften, vil vi gerne høre din mening og kommentarer.

Læs også:  Opskrift på lækker kyllingetærte med grøntsager og fløde

Ingredienser og forberedelse

v2 31ush 0plmc Opskrift på Hveder fra Lagkagehuset: Sådan bager du dem selv

Nødvendige ingredienser

For at lave hveder fra Lagkagehuset, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 10 g kardemomme
  • 10 g stødt ingefær
  • 5 g kanel
  • 5 g hvid peber
  • 5 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 10 g salt
  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2 æg

Forberedelsesproces

Her er fremgangsmåden til at lave hveder fra Lagkagehuset:

  1. Bland hvedemel, sukker, kardemomme, stødt ingefær, kanel, hvid peber, bagepulver, natron og salt i en stor skål.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og piskefløde. Varm blandingen op, indtil den er fingervarm.
  3. Tilsæt æggene til blandingen og pisk det sammen.
  4. Hæld blandingen i skålen med melblandingen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  5. Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
  6. Form dejen til små boller på ca. 50 g og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve i yderligere 20 minutter.
  8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  9. Server hvederne varme med smør og ost.

Tips: Hvis du vil have en ekstra krydret smag, kan du tilsætte lidt ekstra kardemomme og stødt ingefær til dejen. Hvederne kan også fryses ned og opvarmes senere i ovnen.

Vi håber, at du vil nyde at bage og smage vores favorit opskrift på hveder fra Lagkagehuset. Del gerne dine billeder, din mening og kommentarer med os.

Bagning og servering

v2 31usn 0gklw Opskrift på Hveder fra Lagkagehuset: Sådan bager du dem selv

Bagning

Når vi bager hveder fra Lagkagehuset, starter vi med at forvarme ovnen til 200 grader. Vi beklæder en bageplade med bagepapir og placerer hvederne på pladen med lidt afstand imellem dem. Herefter bager vi hvederne i ovnen i ca. 8-10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.

Læs også:  Opskrift på fyldte peberfrugter: Lækker og nem aftensmad

Vi anbefaler at bruge en bagepapir, da det gør det nemmere at tage hvederne af bagepladen og undgå at de brænder fast. Hvis du vil have ekstra sprøde hveder, kan du pensle dem med lidt smeltet fedt inden bagning.

Servering og opbevaring

Hveder fra Lagkagehuset er bedst, når de er nybagte og stadig varme. Vi anbefaler at servere dem med smør og evt. en skive pølse på toppen. Hvis du vil opbevare hvederne til senere, kan du placere dem i en kagedåse og opbevare dem ved stuetemperatur i op til 2-3 dage.

Hvis du vil genopvarme hvederne, kan du placere dem i ovnen i et par minutter, indtil de er varme og sprøde igen. Vi anbefaler ikke at opbevare hvederne i køleskabet, da det kan gøre dem bløde og kedelige.

Vi håber, at vores tips til bagning og servering af hveder fra Lagkagehuset har været nyttige. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer med os.

Scroll to Top