Opskrift på hvedeknopper: Sådan bager du dem lige hver gang

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på hvedeknopper

v2 32tls uft4w Opskrift på hvedeknopper: Sådan bager du dem lige hver gang

Hvedeknopper er en klassisk dansk skik, der ofte spises på Store Bededag. Traditionen med at spise hveder går tilbage til 1686, hvor Christian V indførte en ny helligdag kaldet “Store Bededag”. På denne dag skulle man bede for en god høst og faste, hvilket betød, at man ikke måtte spise kød. I stedet fik man hveder, som er en sød og luftig bolle.

Hjemmebagte hveder er en skøn og hyggelig tradition, som mange danskere stadig holder fast i. Der er ikke noget bedre end at vågne op om morgenen på Store Bededag og bage friske hveder til morgenmad. Der findes mange opskrifter på hveder, men i denne artikel vil vi dele vores yndlingsopskrift på luftige hvedeknopper, der kan nydes både varme og kolde. Vi vil også give dig gode råd til at opnå det bedste resultat, samt en video og billeder til inspiration. Del gerne din mening og kommentarer nederst i artiklen, så vi kan høre, hvordan dine hjemmebagte hveder blev.

Læs også:  Opskrift på lækker rugbrødssandwich med sprødt fyld

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 32tlw azfk5 Opskrift på hvedeknopper: Sådan bager du dem lige hver gang

Ingredienser

Til at lave lækre hvedeknopper skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme mælken op i en gryde, indtil den er lunken.
  2. Smelt smørret i en anden gryde og lad det køle af.
  3. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Du kan bruge en røremaskine eller ælte i hånden.
  5. Lad dejen hæve i en time et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
  6. Del dejen op i 12-15 stykker og form dem til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
  9. Tag hvedeknopperne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Servering og Opbevaring

Server dine nybagte hvedeknopper lune med lidt smør og marmelade eller pålægschokolade. Hvis du ønsker at opbevare dem, kan du fryse dem ned og tø dem op i ovnen eller på en brødrister.

Vi håber, du kan lide vores opskrift på hvedeknopper. Del gerne dine egne tips og kommentarer nedenfor, og husk at tjekke vores video og billeder for at se, hvordan du gør.

Scroll to Top