Opskrift på kage med jordbær: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på en luftig jordbærkage, som er nem og hurtig at lave. Kagen er fyldt med friske jordbær og toppet med en cremet vaniljecreme og friske mynteblade. Den er perfekt som dessert til en sommermiddag eller til en hyggelig kaffeaften med venner og familie.

v2 34el8 6bkl6 Opskrift på kage med jordbær: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Ingredienserne til kagen er sukker, æg, smør, hvedemel, bagepulver, vanilje og fløde. Dejen er nem at piske sammen og skal bages i en springform med bagepapir i bunden. Efter bagning skal kagen afkøles og toppes med smeltet chokolade og friske jordbær. Vaniljecremen laves af flødeskum, vaniljekorn og flormelis, og den giver kagen en lækker og cremet smag.

Læs også:  Opskrift på saltvand til akvarier - Sådan laver du det selv

Kagen kan varieres ved at tilføje forskellige toppings som mandelsplitter, hindbær eller kokos. Vi anbefaler at servere kagen med en kold græsk yoghurt dressing med citronsaft og vaniljesukker. Opskriften kan tilpasses efter smag og behag, og vi håber, at den bliver din nye favorit. Del gerne din mening og kommentarer til opskriften i kommentarfeltet nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 34elb 2qb8o Opskrift på kage med jordbær: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Vi har her en opskrift på en lækker jordbærkage, som er let og nem at lave. Her er ingredienserne, du skal bruge:

  • 250 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl fløde
  • Bagepapir
  • En springform på ca. 24 cm i diameter

Først skal du tænde din ovn på 180 grader varmluft. Imens kan du gøre følgende:

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  2. Pisk sukker og æg sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
  3. Smelt smørret og tilsæt det til æggemassen.
  4. Tilsæt hvedemel og bagepulver til dejen og rør det godt sammen.
  5. Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene og fløden til dejen og rør det godt sammen.
  6. Beklæd springformen med bagepapir og hæld dejen i formen.
  7. Fordel jordbærstykkerne ovenpå dejen.

Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, inden du tager den ud af formen og lader den køle helt af på en bagerist.

Server jordbærkagen med flødeskum, friske jordbær og mynteblade som pynt. Du kan også tilføje lidt chokolade eller mandelflager for ekstra smag og knas.

Vi håber, du nyder denne lækre og luftige jordbærkage, som er perfekt til en dessert eller en sød snack. Del gerne din mening og kommentarer om opskriften med os!

Læs også:  Opskrift på TUC kage: Lær at lave den lækre snack-kage selv
Scroll to Top