Opskrift på stegt flæsk med sprøde svær og kartofler

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på stegt flæsk – Danmarks nationalret

v2 320jv ef1yw Opskrift på stegt flæsk med sprøde svær og kartofler

Vi elsker stegt flæsk i Danmark, og det er en af vores mest kendte og elskede retter. Stegt flæsk er en klassisk ret i det danske køkken, og der findes mange forskellige opskrifter og tilberedningsmetoder. I denne artikel vil vi give dig vores favoritopskrift på stegt flæsk samt tips til kogetid og stegetid.

Ingredienserne til stegt flæsk er få og simple, og det er en af grundene til, at det er så populært. Du skal bruge flæskeskiver, kartofler og persillesovs. Oprindelseslandet for stegt flæsk er Danmark, og det er en af vores stolte nationalretter. Vi er stolte af vores danske køkken og vores traditionelle retter, og stegt flæsk er en af dem.

Læs også:  Opskrift på tzatziki: En nem og lækker dip til enhver anledning

Sådan gør du: Start med at skære flæsket ud i skiver og kog det i ca. 10 minutter. Steg derefter flæsket på panden i ca. 5 minutter på hver side, indtil det er sprødt og gyldent. Kog kartoflerne imens flæsket steger, og lav persillesovsen. Server det hele sammen, og nyd den lækre og traditionelle ret. Se vores video og billeder for inspiration, og del din mening og kommentarer nedenfor.

Forberedelse og Tilberedning

v2 320jz g23gr Opskrift på stegt flæsk med sprøde svær og kartofler

Forberedelse

Før vi kan tilberede vores stegte flæsk, skal vi have fat i de rigtige ingredienser. Vi skal bruge flæskeskiver, kartofler, løg, smør, mælk, mel, peber og salt. Det er en god idé at købe flæskeskiver hos slagteren, da de ofte er af bedre kvalitet end dem, man kan få i supermarkedet.

Vi starter med at skrælle kartoflerne og skære dem i mindre stykker. Derefter koger vi dem i vand tilsat salt, indtil de er møre. Imens kan vi hakke løgene fint og stege dem i smør på en pande, indtil de er gyldne.

Nu er det tid til at forberede vores flæsk. Vi gnider dem ind i groft salt og peber og lader dem trække i 10-15 minutter. Imens kan vi tænde ovnen på 200 grader og beklæde en bradepande med bagepapir.

Tilberedning

Når kartoflerne er færdige, hælder vi vandet fra og tilsætter en klat smør og lidt mælk. Vi moser kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser og smager til med salt, peber og revet muskatnød.

Nu er det tid til at stege vores flæsk. Vi lægger flæskeskiverne på bagepapiret i bradepanden og sætter den i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil sværene er sprøde og gyldne. Imens kan vi lave vores persillesovs ved at smelte en klat smør i en gryde, tilsætte lidt mel og røre rundt, indtil det bliver til en jævn masse. Derefter tilsætter vi lidt kartoffelvand og mælk og lader det simre i et par minutter, indtil det tykner. Til sidst tilsætter vi hakket persille og smager til med salt og peber.

Læs også:  Opskrift på lækker rødbedesalat med feta og valnødder

Når flæsket er færdigt, tager vi det ud af ovnen og skærer det i mindre stykker. Vi serverer det sammen med de kogte kartofler, persillesovsen og de stegte løg.

Tips: For at få ekstra sprøde svær kan man pensle dem med lidt vand eller olie inden stegning. Man kan også prøve at grille flæsket i stedet for at stege det i ovnen. Det giver en anderledes smag og en ekstra sprød svær.

Vi håber, at vores opskrift på stegt flæsk falder i din smag. Del gerne din mening og dine kommentarer med os.

Scroll to Top