Opskrift på kanelsnegle med Mette Blomsterberg: Nem og lækker bagning

laura madsen Opskrift på kanelsnegle med Mette Blomsterberg: Nem og lækker bagning
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 8 oktober, 2024

Opskriften på kanelsnegle er en af vores favoritter her hos os, og vi har fundet en fantastisk opskrift fra Mette Blomsterberg. Kanelsnegle er en klassisk sød snack, der er perfekt til en hyggelig eftermiddag med venner og familie. Denne opskrift er nem at følge og kræver få ingredienser, så du hurtigt og nemt kan lave lækre kanelsnegle derhjemme.

v2 32e81 3h2ae Opskrift på kanelsnegle med Mette Blomsterberg: Nem og lækker bagning

Ingredienserne til denne opskrift er lette og kan findes i de fleste supermarkeder. Du skal bruge mel, gær, sukker, smør, mælk, kanel og lidt salt. Kogetiden er omkring 30 minutter, og stegetiden er cirka 15 minutter. Vi har også tilføjet en video og billeder, så du kan følge med i processen og se, hvordan dine kanelsnegle skal se ud.

Hvis du er på udkig efter tips og tricks til at lave de bedste kanelsnegle, er du kommet til det rette sted. Mette Blomsterbergs opskrift er nem at følge, og vi har inkluderet alle de nødvendige trin for at sikre, at dine kanelsnegle bliver perfekte hver gang. Vi vil også gerne høre din mening om opskriften, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og erfaringer med os nedenfor.

Ingredienser og forberedelse

v2 32e84 l2vo9 Opskrift på kanelsnegle med Mette Blomsterberg: Nem og lækker bagning

Nødvendige ingredienser

Før vi kan begynde at lave vores lækre kanelsnegle, skal vi sørge for at have alle de nødvendige ingredienser klar. Her er hvad du skal bruge:

  • 50 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 dl vand

Til fyldet skal du bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk stødt ingefær

Forberedelse af dej

Nu hvor vi har alle ingredienserne klar, kan vi begynde at forberede dejen. Start med at røre gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt, og rør det godt sammen. Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen, indtil du har en glat dej.

Tilsæt herefter det bløde smør i små stykker og ælt dejen godt igennem, indtil den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Mens dejen hæver, kan du forberede fyldet. Rør smør, sukker, kanel, rørsukker, brun farin og ingefær sammen i en skål.

Når dejen har hævet færdig, skal den rulles ud til en rektangel på ca. 40×50 cm. Fordel fyldet jævnt ud over dejen, og rul den sammen til en roulade.

Skær rouladen i skiver på ca. 2 cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad kanelsneglene hæve i ca. 15 minutter, og pensl dem derefter med sammenpisket æg.

Bag kanelsneglene i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Server dem gerne lune med lidt flormelis drysset over.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på kanelsnegle fra Mette Blomsterberg. Del gerne din mening og dine kommentarer med os!

Bageprocessen

v2 32e8b 3tohv Opskrift på kanelsnegle med Mette Blomsterberg: Nem og lækker bagning

Fremstilling af kanelsnegle

Først skal vi samle ingredienserne til vores kanelsnegle. Vi skal bruge mel, sukker, gær, salt, æg, mælk, smør og kanel. Når ingredienserne er samlet, skal vi ælte dejen og lade den hæve i cirka en time. Derefter skal vi rulle dejen ud og smøre den med smør og drysse kanel og sukker over. Herefter skal vi rulle dejen sammen og skære den ud i skiver på cirka 2 cm.

Bagning og afkøling

Nu skal vi forvarme ovnen til 200 grader varmluft. Vi skal bage kanelsneglene på en bageplade med bagepapir i cirka 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Mens kanelsneglene bager, kan vi lave glasuren ved at blande flormelis og vand sammen. Når kanelsneglene er færdigbagte, skal vi pensle dem med glasuren og lade dem afkøle på bagepladen i cirka 10 minutter, inden vi flytter dem over på en bradepande til yderligere afkøling.

Vi håber, at vores opskrift på kanelsnegle mette blomsterberg har været nyttig for dig, og at du vil nyde dine nybagte kanelsnegle. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele dem med os.

Scroll to Top