Opskrift på lækre karamel småkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på karamel småkager, som vi gerne vil dele med jer. Disse småkager er perfekte til en hyggelig eftermiddag med en kop te eller kaffe. Opskriften er nem at følge, og småkagerne smager fantastisk.

v2 31kuo 060yj Opskrift på lækre karamel småkager

Ingredienserne til karamel småkager er få og nemme at få fat i. Du skal bruge sukker, smør, mel, vaniljesukker og en smule salt. Stegetiden er kort, og småkagerne skal have en gylden farve. Vi har også inkluderet en video, som viser dig, hvordan du laver de lækre småkager.

Vi har eksperimenteret med forskellige småkageopskrifter, men denne opskrift på karamel småkager er blevet vores favorit. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre småkagerne endnu bedre. Vi håber, at I vil prøve opskriften og dele jeres mening og kommentarer med os.

Læs også:  Opskrift på sund aftensmad: Nemme og sunde opskrifter til hverdagene

Fremgangsmåde

v2 31kuq Opskrift på lækre karamel småkager

Her er vores opskrift på lækre karamel småkager. Følg nedenstående trin for at opnå det bedste resultat.

Forberedelse af dej

Ingredienserne til dejen er: smør, sukker, hvedemel, æg og kanel. Bland smør og sukker sammen med en elpisker, indtil det er let og luftigt. Tilsæt derefter hvedemel og kanel og bland det godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt efter hver tilsætning. Dejen skal være glat og ensartet.

Form dejen til små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i køleskabet i mindst 30 minutter, så de bliver faste.

Bagning og karamelisering

Forvarm ovnen til 180 grader. Tag småkagerne ud af køleskabet og skær dem i tynde skiver. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Mens småkagerne bager, kan du forberede karamellen. I en gryde varmer du sukker og vand op, indtil sukkeret er smeltet. Lad det simre i ca. 5 minutter, indtil det bliver en gylden brun farve. Tag gryden af varmen og tilsæt lidt smør og fløde. Rør godt sammen, indtil det bliver en glat karamel.

Når småkagerne er færdigbagte, tager du dem ud af ovnen og pensler dem med karamellen. Sæt dem tilbage i ovnen i yderligere 2-3 minutter, indtil karamellen er gylden og sprød.

Servering og opbevaring

Server karamel småkagerne varme eller kolde, som en lækker snack eller som en dessert med en kugle vaniljeis. De kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.

Variationer og tilpasninger

Du kan tilpasse opskriften efter din smag ved at tilføje forskellige ingredienser som hakket chokolade, nødder eller tørret frugt.

Læs også:  Opskrift på lækre bananmuffins

Tips og tricks

For at få de bedste resultater, skal du sørge for at bruge friske ingredienser og følge opskriften nøje. Hvis du vil have ekstra sprøde småkager, kan du bage dem i en airfryer.

Anvendelse af rester

Hvis du har rester af karamel, kan du bruge det som topping på is eller som fyld i muffins eller cookies.

Andre opskrifter

Besøg vores hjemmeside for flere lækre opskrifter på småkager, muffins og andre desserter.

Anmeldelser og kommentarer

Del din mening og erfaringer med opskriften i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil meget gerne høre fra dig!

Scroll to Top