Opskrift på lækre muslibar til en sund snack

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores opskrift på hjemmelavet muslibar, som er en sund og lækker snack til enhver tid på dagen. Disse müslibarer er fyldt med gode ingredienser, der giver masser af energi og næring til kroppen. Vi har eksperimenteret med forskellige opskrifter og ingredienser for at finde den perfekte kombination, og vi er sikre på, at du vil elske resultatet!

v2 327o8 Opskrift på lækre muslibar til en sund snack

Ingredienserne i vores opskrift på muslibar inkluderer blandt andet havregryn, nødder, frø, honning og tørret frugt. Disse ingredienser giver masser af smag og tekstur til müslibaren, samtidig med at de tilføjer vigtige næringsstoffer som protein og fiber. Kogetiden og stegetiden er relativt kort, så du kan have en frisklavet müslibar på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at gøre processen endnu lettere og mere effektiv.

Læs også:  Opskrift på kager: Nemme og lækre opskrifter til enhver lejlighed

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavet muslibar bliver din nye favorit. Oprindelseslandet for müslibarer er Schweiz, men med vores opskrift kan du nu lave dem hjemme i dit eget køkken. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin instruktioner og se vores video og billeder for at få en bedre forståelse af processen. Vi vil også gerne høre din mening og se dine kommentarer, hvis du prøver vores opskrift.

Ingredienser og forberedelse

v2 327oc z8j8s Opskrift på lækre muslibar til en sund snack

Nødvendige ingredienser

For at lave vores favoritopskrift på muslibar, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 200 g havregryn
 • 100 g gryn (f.eks. spelt eller rug)
 • 50 g hakket mørk chokolade
 • 50 g hakkede nødder (f.eks. mandler eller hasselnødder)
 • 50 g frø (f.eks. solsikkekerner eller sesamfrø)
 • 100 g tørret frugt (f.eks. dadler, rosiner eller tranebær)
 • 1/2 tsk salt
 • 3 spsk honning
 • 3 spsk kokosolie

Forberedelse af ingredienser

Før vi kan begynde at lave vores muslibar, skal vi forberede vores ingredienser. Vi starter med at tænde ovnen på 175 grader varmluft og beklæde en bageform med bagepapir.

Derefter blander vi havregryn, gryn, hakket mørk chokolade, hakkede nødder, frø og tørret frugt sammen i en stor skål. Vi tilsætter også 1/2 tsk salt og blander det hele godt sammen.

Nu skal vi lave vores sirup ved at varme honning og kokosolie op i en lille gryde. Når det er smeltet og godt blandet sammen, hælder vi det over vores musliblanding og rører det godt sammen.

Vi hælder nu vores musliblanding i den forberedte bageform og presser det godt sammen. Det er vigtigt at få det presset godt sammen, så det hænger sammen som en bar.

Læs også:  Gratis Opskrift på Benvarmere til Børn: Sådan Strikker du dem Selv

Vi bager nu muslibaren i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Når den er færdig, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af i bageformen i ca. 10 minutter, før vi tager den ud og skærer den i barer.

Tips

 • Hvis du vil have mere protein i dine muslibarer, kan du tilføje 1-2 spsk proteinpulver til musliblandingen.
 • Du kan også tilføje andre ingredienser efter smag, f.eks. peanutbutter, kondenseret mælk eller cornflakes.
 • Muslibarerne kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på muslibar. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften med os!

Tilberedning og opbevaring

v2 327oj a0u4f Opskrift på lækre muslibar til en sund snack

Tilberedning af muslibar

Når det kommer til at lave hjemmelavet müslibar, er der flere forskellige opskrifter at vælge imellem. Vi har dog fundet en opskrift, som vi synes er nem og lækker. Her er ingredienserne:

Ingredienser Mængde
Havregryn 2 dl
Mandler 1 dl
Hasselnødder 1 dl
Kokosmel 1 dl
Honning 1 dl
Smør 100 g
Æg 1 stk.
Rosiner 1 dl

Først skal ovnen forvarmes til 180 grader varmluft. Herefter smeltes smørret i en gryde og tilsættes honning. Ingredienserne blandes herefter sammen i en blender eller foodprocessor, indtil de er fint hakket. Ægget tilsættes og blandingen røres godt sammen.

Bagepapir lægges i en form, fx en silikoneform, og blandingen hældes i formen. Muslibaren bages i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil den er gyldenbrun. Lad den køle af, inden den skæres i passende stykker.

Opbevaring og servering

Muslibarer er en nem og sund snack, som kan tages med i madpakken eller spises som en hurtig snack derhjemme. Når muslibaren er afkølet, kan den opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.

Læs også:  Opskrift på solbærsaft: Sådan laver du den lækreste saft af solbær

En god ide er at pakke muslibarerne enkeltvis ind i bagepapir, så de er nemme at tage med i madpakken eller som en hurtig snack på farten. Muslibarerne kan også fryses ned og tages op efter behov.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på muslibar og nyde den som en sund og lækker snack. Del gerne dine erfaringer og din mening i kommentarerne nedenfor, eller tag os på Instagram eller Facebook, hvis du deler billeder eller en video af din favorit måde at servere muslibarer på.

Scroll to Top