Opskrift på rabarber trifli: En lækker dessert til enhver anledning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi ved alle, hvor vigtigt det er at have en nem og lækker opskrift på hånden, når man vil imponere sine gæster eller bare forkæle sig selv med noget lækkert. En af vores favoritopskrifter er på rabarber trifli, som er en klassisk dessert med en moderne twist. Denne dessert er både nem at lave og utroligt lækker, så den er perfekt til enhver lejlighed.

v2 34kdo 5djcb Opskrift på rabarber trifli: En lækker dessert til enhver anledning

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at finde i enhver købmand. Du vil have brug for friske rabarber, flødeskum, sukker, vanilje og nogle søde småkager. Kogetiden og stegetiden er også meget korte, så det tager ikke lang tid at lave denne dessert. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre denne opskrift endnu mere lækker og personlig.

Læs også:  Opskrift på kyllingbryst i fad med grøntsager og flødesovs

Rabarber trifli er en dessert med oprindelse i England, men den er blevet populær i hele verden på grund af dens lækre smag og nemme tilberedning. Vi har lavet vores egen version af denne klassiske dessert, som er inspireret af vores egne smagspræferencer og ingredienser. Vi har også inkluderet en video og billeder af, hvordan man laver denne dessert, så du kan følge med og se, hvordan den skal se ud. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og erfaringer med os.

Ingredienser og Tilberedning

v2 34kdr Opskrift på rabarber trifli: En lækker dessert til enhver anledning

Ingredienser

Til denne opskrift på rabarber trifli, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 500 g rabarber
 • 150 g sukker
 • 2 dl vand
 • 2 dl fløde
 • 100 g makroner
 • 2 dl piskefløde
 • 1 vaniljestang
 • 2 æggeblommer
 • 50 g hakkede mandler
 • 1 spsk. majsstivelse

Tilberedning

 1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil rabarberne er møre og saucen er tyknet. Lad det køle af.
 2. Pisk fløden til skum og stil det koldt.
 3. Knus makronerne groft og fordel dem i bunden af 4 glas.
 4. Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene sammen med æggeblommerne og tilsæt majsstivelse.
 5. Varm mælken op i en gryde og tilsæt æggeblandingen under omrøring. Varm det op, indtil cremen tykner. Lad det køle af.
 6. Hak mandlerne groft.
 7. Fordel rabarberkompotten over makronerne i glassene, og top med vaniljecremen og flødeskum. Drys med hakkede mandler og evt. lidt marengs eller mandelflager.
 8. Stil glassene på køl i mindst 1 time, inden servering.

Tips: Du kan også tilføje en crumble af havregryn og smør på toppen af rabarberkompotten, inden du tilsætter vaniljecremen og flødeskummet. Det giver en ekstra sprød og lækker smag.

Læs også:  Opskrift på massaman kylling - nem og lækker madlavning

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på rabarber trifli. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Servering og Præsentation

v2 34kdw 38kij Opskrift på rabarber trifli: En lækker dessert til enhver anledning

Når det kommer til servering af vores lækre rabarber trifli, er der flere måder at gøre det på. Vi anbefaler at bruge portionsglas, da det giver en flot præsentation og gør det nemt for gæsterne at tage en portion.

Hvis du serverer denne sommerdessert til en aftensmad eller fest, kan du med fordel pynte glassene med en kvist mynte eller et jordbær på toppen. Det vil give en ekstra flot finish til din dessert og imponere dine gæster.

Hvis du vil dele din rabarber trifli på sociale medier som Facebook eller Instagram, så tag endelig vores side og brug hashtagget #rabarbertrifli. Vi elsker at se vores favoritopskrift blive delt og nydt af andre.

Husk at opbevare din rabarber trifli i køleskabet indtil servering, og at den kan holde sig i op til to dage. Hvis du vil se, hvordan vi laver vores rabarber trifli, kan du finde en video guide på vores hjemmeside.

Har du nogle tips eller tricks til at gøre denne dessert endnu bedre? Del endelig din mening i kommentarerne nedenfor!

Scroll to Top