Opskrift på sprængt lårtunge: Sådan tilbereder du den perfekte middagsret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på sprængt lårtunge, som er en ret, der vil imponere dine gæster. Lårtungen koges i en saltlage, hvilket giver kødet en skøn smag og gør det mørt og saftigt. Vi har tilføjet nogle ekstra ingredienser, såsom peber, smør og sukker, som giver retten en ekstra smagsdimension.

v2 34scn 9l5u4 Opskrift på sprængt lårtunge: Sådan tilbereder du den perfekte middagsret

Ingredienserne er ret enkle og kan findes i de fleste supermarkeder. Du vil have brug for en lårtunge, salt, peber, smør, sukker og vand. Til servering kan du tilføje kogte kartofler og spidskål. Vi anbefaler at bruge et stegetermometer for at sikre, at kødet er tilberedt til perfektion.

Sådan gør du: Først skal du tilberede saltlagen ved at blande salt og vand i en stor gryde. Lårtungen lægges i gryden og koges i ca. 2 timer, indtil den er mørt og rosa indeni. Derefter brunes kødet på panden i smør og sukker, indtil det får en lækker, gylden farve. Server kødet med kogte kartofler og spidskål og top det hele med en lækker flødesauce og friskrevet peberrod. Vi håber, at du vil nyde vores favorit opskrift på sprængt lårtunge!

Læs også:  Opskrift på thaimad: Lær at lave autentisk thailandsk mad hjemme i køkkenet

Forberedelse og Tilberedning

v2 34scq mb19y Opskrift på sprængt lårtunge: Sådan tilbereder du den perfekte middagsret

Forberedelse

Før vi går i gang med at tilberede sprængt lårtunge, skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Til dette opskrift på sprængt lårtunge skal du bruge følgende ingredienser:

 • 1 kg lårtunge
 • 2 spsk salt
 • 1 tsk peber
 • 2 liter vand
 • 100 g sukker
 • 1 pande
 • Smør til stegning
 • 1 løg
 • 4 dl fløde
 • 2 spsk revet peberrod
 • Krydderurter til pynt, fx karse

Start med at skære kødet i tynde skiver, og læg det i en stor skål. Tilsæt salt og peber, og lad det trække i 30 minutter. Imens kan du lave en saltlage ved at koge vand, sukker og salt op i en stor gryde. Lad det køle af, og hæld det over kødet. Lad kødet trække i saltlagen i mindst 2 timer, gerne længere.

Tilberedning

Når kødet har trukket færdigt, tager vi det op af saltlagen og tørrer det af med køkkenrulle. Varm en pande op med lidt smør, og brun kødet på begge sider. Det skal have en flot brun farve, men må ikke blive for rosa indeni. Brug eventuelt et stegetermometer til at måle temperaturen.

Imens kødet steger, kan du hakke løget fint, og stege det på en anden pande, indtil det er gyldent og blødt. Tilsæt fløden og peberroden, og lad det simre i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Når kødet er færdigstegt, tager vi det af panden og lader det hvile i et par minutter, inden vi skærer det i tynde skiver. Server med flødesaucen, løg og krydderurter.

Tips: Server sprængt lårtunge med dampede spidskål og kogte kartofler.

Oprindelsesland: Sprængt lårtunge er en traditionel dansk ret, som har været spist i mange år.

Læs også:  Opskrift på vinkelsjal: Sådan strikker du et trendy tilbehør til vintergarderoben

Favorit: Sprængt lårtunge er en af vores favoritretter, da den er både velsmagende og nem at tilberede.

Sådan gør du: Følg opskriften nøje, og sørg for at trække kødet i saltlage i tilstrækkelig lang tid, så det bliver mørt og saftigt.

Video og billeder: Se vores hjemmeside for en video og billeder af tilberedningen.

Din mening: Hvad synes du om opskriften på sprængt lårtunge? Del din mening og kommentarer med os nedenfor.

Scroll to Top