Opskrift på blåbærmuffins: Sådan laver du de lækreste muffins med blåbær

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på blåbærmuffins, som er perfekt til en søndag eftermiddag eller som en lækker snack til kaffen. Disse muffins er fyldt med saftige blåbær og har en let og luftig konsistens. Vi vil dele vores opskrift med dig og vise dig, hvordan du kan lave dine egne blåbærmuffins derhjemme.

v2 32izh Opskrift på blåbærmuffins: Sådan laver du de lækreste muffins med blåbær

Ingredienserne til vores blåbærmuffins er alle let tilgængelige og kan findes i de fleste supermarkeder. Du vil have brug for mel, sukker, bagepulver, salt, mælk, smør, æg og selvfølgelig friske blåbær. Vi har også nogle tips og tricks til at sikre, at dine muffins bliver perfekte hver gang.

Læs også:  Opskrift på pastasalat med creme fraiche: En lækker og nem ret til enhver lejlighed

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin vejledning og se vores video for at få en visuel guide til, hvordan du laver disse lækre muffins. Vi vil også dele vores stegetid og kogetid, så du kan være sikker på, at dine muffins bliver bagt til perfektion. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening i kommentarerne og se billeder af dine egne blåbærmuffins.

Ingredienser og forberedelse

v2 32izk 0w3f7 Opskrift på blåbærmuffins: Sådan laver du de lækreste muffins med blåbær

Ingredienser

For at lave disse lækre blåbærmuffins skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Mel 250g
Sukker 150g
Smør 100g
Æg 2 stk
Mælk 1 dl
Salt 1 knivspids
Hvedemel 2 tsk
Bagepulver 2 tsk
Vaniljesukker 1 tsk
Frosne blåbær 150g

Du kan også bruge friske blåbær, vilde blåbær eller en blanding af forskellige bær som hindbær, brombær eller skovbær. Hvid chokolade, nødder eller creme fraiche kan også tilføje ekstra smag og tekstur til dine muffins.

Forberedelse

Før du går i gang med at bage, skal du forberede ingredienserne og muffinsformene. Start med at tage smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt og nemt at arbejde med. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) og forbered muffinsformene ved at placere dem i en muffinsbakke eller på en bageplade.

Bland mel, sukker, bagepulver, hvedemel, salt og vaniljesukker i en stor skål. Tilsæt æggene, mælken og smørret og rør det hele sammen, indtil det er godt blandet. Fold forsigtigt de frosne blåbær i dejen og sørg for, at de er jævnt fordelt.

Tilberedning og servering

Fordel dejen jævnt i muffinsformene, så de er fyldt ca. 2/3 op. Bag muffinsene i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af i formene i ca. 5 minutter, før du tager dem ud og placerer dem på en bagerist for at køle helt af.

Læs også:  Opskrift på hvedeknopper: Sådan bager du dem lige hver gang

Server dine blåbærmuffins som en lækker snack eller som en del af en brunch eller morgenmad. Opbevar dem i en lufttæt beholder for at holde dem friske i op til tre dage. Del dine favoritopskrifter med os på vores Facebook, Instagram eller i vores nyhedsbrev, og lad os høre din mening i kommentarerne. Vi håber, at du nyder at bage og spise disse lækre blåbærmuffins!

Scroll to Top