Opskrift på langtidsstegt culottesteg: Sådan tilbereder du det perfekte stykke kød

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle prøvet at lave en culottesteg, der ikke blev helt så saftig og mørt som vi havde håbet på. Men med denne opskrift på langtidsstegt culottesteg kan du være sikker på at opnå det perfekte resultat hver gang.

v2 349jl zvrhb Opskrift på langtidsstegt culottesteg: Sådan tilbereder du det perfekte stykke kød

Ingredienserne er få og enkle, men kogetiden og stegetiden er afgørende for at opnå den ønskede konsistens. Culotten har sit oprindelsesland i Frankrig, men er blevet populær i hele verden på grund af dens smag og møre kød. Det er en af vores favoritter, når det kommer til at imponere gæster med en lækker aftensmad eller til at inkludere i en madplan til nytårsaften.

Læs også:  Opskrift på hvid chokolademousse: Lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Vi har samlet en række tips og tricks til at få den bedste langtidsstegte culottesteg i ovnen eller i airfryer. Følg vores trin-for-trin-guide og se vores video og billeder for at få inspiration til at lave din egen version. Og som altid, del din mening og kommentarer med os nedenfor.

Forberedelse og Stegning

v2 349jp 9mg72 Opskrift på langtidsstegt culottesteg: Sådan tilbereder du det perfekte stykke kød

Ingredienser og Tilbehør

Til denne opskrift på langtidsstegt culottesteg skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 1,5 kg culottesteg
  • 2 løg
  • Peber og salt
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin og timian
  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk sukker

Tilbehør kan varieres efter smag og behag, men vi anbefaler at servere med rødløg og grøntsager som grønne bønner eller ærter. Frugter og krydderurter kan også give en lækker smag til retten.

Stegning og Temperatur

Først skal culottestegen tages ud af køleskabet i god tid, så den kan nå stuetemperatur. Ovnen skal varmes op til 125 grader varmluft.

Herefter gnider vi stegen ind i peber og salt og bruner den på en pande med lidt smør. Løg, hvidløg og krydderurter tilsættes og steger med i et par minutter.

Stegen placeres herefter i et ovnfast fad med fedtsiden opad og steges i ovnen i ca. 3-4 timer, indtil kernetemperaturen når 55 grader. Det er vigtigt at bruge et stegetermometer for at opnå den perfekte temperatur.

Efter endt tilberedning tages stegen ud af ovnen og hviler i ca. 15-20 minutter, inden den skæres ud.

Udskæring og Servering

Culottestegen skæres ud i tynde skiver på tværs af kødfibrene og serveres med kartofler og tilbehør. Stegeskyen kan bruges til at lave en lækker sauce med fløde, gastrik og eddike.

Læs også:  Opskrift på glasur uden flormelis: Sådan laver du en lækker og sukkerfri glasur

Næringsindhold og Køkkenudstyr

Denne opskrift på langtidsstegt culottesteg indeholder ca. 550 kcal pr. portion og er en god kilde til protein og jern.

Til denne opskrift anbefaler vi at bruge et ovnfast fad, stegetermometer, skærebræt og skarp kniv. Maizena, kalvefond og hvedemel kan bruges til at tykne saucen.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på langtidsstegt culottesteg. Del gerne dine egne tips og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top